Ressam İlhami Atalay: Sanatsızlık cahillikle ikiz kardeştir

Usta ressam İlhami Atalay Bağcılar Belediyesi'nin düzenlediği Enderun yetenekli Çocuklar Merkezi'ndeki etkinliğe katıldı.

Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’nde eğitim gören öğrencileri her ay önemli bir konukla bilgilendiriyor. Bu ay ki konuk ise ressam İlhami Atalay oldu. Öğrencilerin yanı sıra ailelerinde katıldığı etkinlikte Atalay sözlerine sanat anlayışını tamamlayan bakış açısını anlattı. Ayrıca Atalay aşkı ve sevgiyi, "Yeryüzündeki sanatı iyi okumalıyız, Rabbimiz insanları ve diğer canlıları ‘altın oran’ ile yaratmıştır. Yüzümüzde, bedenimizde ‘altın oran’ şifrelenmiştir. Yeter ki insanoğlu yaratılışındaki kusursuzluğu görmek için gayret göstersin, gönül gözüyle bakabilsin" sözleri ile anlattı. 

Atalay, ayrıca Müslümanların sanatsız bırakıldığını "Müslümanlar son 200 yıldır sanattan, koparılmıştır.  Müslüman sanat yapmamalı denilerek, Müslümanların gelişimi engellenmiştir. Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’de Rabbimizin ilk emri ‘oku’ olmuştur. Allah bize bu emri verirken, yaratılış sanatını okumamızı da emretmiştir. Bununla birlikte, birileri de Müslümanları sanattan koparmak için çalışmıştır. Müslüman sanattan uzak olamaz, sanatsızlık cahillikle ikiz kardeştir" şeklinde ifade etti. 

Orhan Gencebay: Sanatta siyaset olmaz

İLİŞKİLİ HABER

Orhan Gencebay: Sanatta siyaset olmaz

BİR YORUM YAPIN 0