Kış aylarının vazgeçilmezi ıhlamurun kilosu altınla yarışıyor!

Kış aylarında hastalıklara karşı direnci artıran ıhlamur bitkisinin fiyatı el yakıyor. Satışları tavan yapan ıhlamur alıcıyı olumsuz etkilerken satıcının yüzünü güldürdü.

Üst solunum yolları hastalıklarına karşı etkili olan ıhlamurun 50 gramı 5 liradan satılırken çiçeğinin kilosu 200 liraya satışa sunuluyor. Kışın kendini gösterdiği Aralık ayından itibaren satışları artan ıhlamurun yaz aylarına kadar yoğun ilgi göreceği söylendi.

Ihlamur

Ihlamur

Uzun yıllardır aktar işi ile ilgilenen Halil Ertaş, kültürümüzde yeri olan ıhlamurun kullanımı ve satışı hakkında "Ihlamur, bir kış ürünü olması sebebiyle nezle ve gribin tek ilacıdır. Kışın bunlar bir ve iki sefer kaynatılır. Limon ilave edilerek içilir. Yaprak ve çiçeğin karışım kilosu şuan 100 lira. Sadece çiçeğin kilosu da 200 lira. Biz bunları 50 gramlık paketlere koyuyoruz, 5 liraya satıyoruz. Müşterilerin inanılmaz bir ilgisi var. Günde 20 paketten aşağı satmıyoruz. Yetiştirmekte zorlanıyoruz desek, yeridir. Her gün ıhlamur soruyorlar. Yaza kadar satışların bu şekilde devam etmesini ön görüyoruz. Yazın hiç satış olmuyor. Kışın da ürün yetiştiremiyoruz. Bu yaz ürünü değil, kış ürünü çünkü. Kışın satışlar artıyor. Aralıktan beri ıhlamur satışları yüzümüzü güldürüyor" şeklinde konuştu.

Emel Sayın gözyaşlarını tutamadı

İLİŞKİLİ HABER

Emel Sayın gözyaşlarını tutamadı

BİR YORUM YAPIN 0