Lisa Vogl başörtüsü belgeseli çekerken Müslüman oldu!

Verona Collection'un kurucusu Lisa Vogl, İslamiyeti nasıl seçtiğini Hijab İn Sytyle dergisine anlattı. Verona Collection aynı zamanda ABD'de ilk muhafazakar giyim üstüne satış yapan mağazadır.

Şubat sayısı çıkan Hijab İn Style dergisinde bu ayın en dikkat çeken röportajını Lisa Vogl verdi. Lisa Vogl, ABD'de ilk muhafazakar giyim satışı yapan Verona Collestion'un sahibidir. Vogl'un İslamiyeti seçmesi ve muhafazakar modaya yönelerek ABD'de bir çığır açmasının hikayesi ise oldukça ilginç. Yıllar önce katıldığı bir programda kendisinden 2 dakikalık belgesel hazırlanması istenmiştir. Vogl "Neden Müslüman Kadınlar Başörtüsü Takar?" konulu bir belgesel çekmek için çalışmalara ve araştırmalara başlar. Kaynağından öğrenmek içinde Müslüman kadınlarla birebir röportaj yapar. Bu süreçten itibaren ise kendi hikayesi başlar. Vogl, anlatılanların ve araştırmaların etkisi ile İslamiyete yönelir. Çektiği belgesel ona farklı bir kapı açmıştır.

HİJAB DERGİSİ

HİJAB DERGİSİ

ABD'Lİ MODACININ İSLAMİYETE YÖNELME HİKAYESİ

Vogl bu süreci, "Bu belgesel benim başörtüsü konusundaki algımı değiştirmekle kalmadı aynı zamanda İslam’ı daha fazla öğrenmem için de gözlerimi açtı. Daha sonra Kuran-ı Kerim’i okudum, konferansları, konuşmacıları dinledim, kitaplar okudum ve pek çok Müslüman’la konuştum. Ve bir dinde aradığım her şeyi İslam’da bulduğumu farkettim. Önce tüm gerekliliklerini yerine getirmek için başörtüsü takmaya başladım. Sonra 2011 yılında da bir mescide gittim ve Kelime-i Şahadet getirdim. Ve sonrasında bir an için bile bu kararımdan şüphe duymadım. Aynı dönemde moda fotoğrafçılığı kariyeme de başlamıştım ve anaakımda yer almanın değerlerime uygun olmaması nedeniyle muhafazakar moda sektörüne yöneldim. Elhamdülillah, hayal ettiğimden çok daha fazla kapı önümde açıldı" sözleri ile anlatır.

MUHAFAZAKAR KIYAFET EKSİKLİĞİ!

Daha sonra ise Müslümanlığı seçen Vogl Muhafazakar giyime dair modanın ve kıyafet tasarımlarının az olduğunu fark eder. Bu süreç onu kendi markasını kurmaya ve muhafazakar modaya yöneltir. Başarılı ve dikkat çekici hikayesini ise “Muhafazakar moda markaları alanındaki açığı ve yüksek talebi de görünce ortağım Alaa Ammuss ile 2015 yılında Verona Collection’ı kurduk. İşe 4 başörtüsü, 1 elbise ve 2 etek ile başladık. Kazandığımız her kuruşu işimize yatırdık. 6 ay içinde İngiltere şubesini açtık, 2 yıl içinde de Macy’s ile işbirliğine gittik" ifadelerini kullanarak anlattı.

Hamile Fahriye Evcen gözetim altında!

İLİŞKİLİ HABER

Hamile Fahriye Evcen gözetim altında!
Canan Karatay'a kötü haber!

İLİŞKİLİ HABER

Canan Karatay'a kötü haber!

BİR YORUM YAPIN 8

ULUHAKAN 5 yıl önce

Müslümanları tanımadan önce Kuran'ı tanıdım. Eğer önce Müslümanları tanımış olsaydım asla Müslüman olamazdım...! Yusuf İslam.... Bu söz aslında her şeyi açıklıyor. Allah tüm kullarına şuurlu Müslüman olmayı nasip etsin. Amin...

Toplam 13 beğeni

belki 5 yıl önce

iyi de bu bayan gidip müslüman konuşmacıları dinlemiş konferanslara katılmış. Bence müslüman olarak çok eksiklerimiz var dinimizi yaşamak adına ama hakkıyla yaşamaya çalışan müslüman sayısı da azımsanmayacak kadar fazla!

Toplam 0 Beğeni

mmed 5 yıl önce

hemen olumsuz yorumlar döşenmeyin din dünya ya köle olmayı değil dünya hayatımızı doğru yönetmeyi ister ve vaaz ettiği kurallar maddi dünyamızı da yönetmeye yöneliktir. Örneğin Mekke yi ve haccı tanımlarken de onun ekonomik yönüne vurgu yapar bunu ikram olarak sunmuştur. Bi bekketen mubarek derken ot bitmez yerin hac dan ticaretten dolayı maddi getirisine vurgu yapar. Boşluk bırakırsan Vakko gibi gelirler.

Toplam 1 beğeni

cihatduman1 5 yıl önce

Yaptığı şey aslında çok tanıdık. Dini kullanıp menfaat elde etmek. Dönemimiz bir çok müslüman yapıyor aynısını

Toplam 2 beğeni

Hüsn-ü zan! 5 yıl önce

Kalbini açıp baktın mı? Neden bu kadar kolay yargılayıp infaz ediyoruz acaba?

Toplam 4 Beğeni

mustafa 5 yıl önce

Emperyalist amerikada bu kadar ancak olur.Allah c.c Tahkiki iman seviyesi versin.

Toplam 9 beğeni

ilker 5 yıl önce

tam olamamis gibi

Toplam 4 beğeni

biz olduk mu acaba? 5 yıl önce

biz olduk mu acaba? Allah rahmetiyle muamele etsin inş hepimize!

Toplam 17 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun