Bali'ye nasıl gidilir? Bali'de neler yapılır?

Endonezya'da tropik bir ada olan Bali, turistlerin ilk tercihi olan bir mekan olmanın yanı sıra en gözde tatil seçeneklerinden bir olarak da bilinmektedir. Endonezya Bali'de kısa bir seyahat için sizleri de bu yolculuğa sürüklüyoruz.

Endonezya'da tropik birada olan Bali'nin ortalama derecesi 25 ile 35 arasında oynamaktadır. Ayların dağılımına göre güneşli veya yağmurlu geçmektedir. Doğru zamanda orada bulunursanız yağmur yerine güneşli geçen bir tatile sahip olabilirsiniz. Her mevsim koşulunda başka güzel olan Bali adası'nda, güneşin ve yağmurun dokunuşunun farklı bir anlam kazanacağı bir tatil için rotamıza göz atınız.

Bali Adası

Bali Adası

BALİ ADASI'NA NASIL GİDEBİLİRİM?

Endonezya’nın en popüler adası olan Bali’ye yolculuğu için vize almanıza gerek olmayacaktır. 30 güne kadar rahatlıkla konaklayabilirsiniz. Ayak bastı parası ödemeden giriş yapılmaktadır.

HANGİ AYLARDA GİTMELİYİM?

Bali Adası

Bali Adası

Bali için güneşli geçen aylar Haziran'da başlayıp Ekim'de bitecektir. Yağmurlu geçen aylar ise Ekim'de başlar ve Mayıs'ta sona erer. Buna hazırlıklı olarak orada tatilinizi gerçekleştirmeniz en doğru seçim olacaktır.

BALİ ADAS'INDA NEREDE KONAKLAYABİLİRİM?

Ubud konaklama

Ubud konaklama

Bali'de kıyı tarafına uzak iç kesimlerde yer alan Ubud, Seminyak ve Nusa adlı yerler ekonomik konaklama yerleri olarak parmakla gösterilir. Tur ile gidiyorsanız planınızı bu mekanlardan biri için yapmanız daha mantıklı olacaktır. Aksi halde diğer bölgeler maddi anlamda sizi zorlayabilir. 

YANIMDA NE GÖTÜRMELİYİM?

Burada daha çok spor, rahat bir tarz takılmanız gerektiğinden topuklu ayakkabı gibi resmi eşyalardan uzak durmanız gerekir. Vücut için sinek kovucu ve antibakteriyel jel (ıslak mendil de olabilir) kullanmaya ihtiyaç duyacağınız temel eşyalar olacaktır.

BALİ ADASI'NDA NE MEŞHUR?

Soya Fasulyesi

Soya Fasulyesi

Bali adası'na gittiğinizde hafif sarımsaklı tatta Soya Fasulyesini yemeden tatilinizi sonlandırmayınız. Marketlerden ziyade yol başlarında da soya fasulye satıcılarına denk gelebilirsiniz.

BALİ ADASI'NDA GÜVENİLİR TAKSİ VAR MI?

Oraya gittiğinizde Blue Bird taksi uygulamasını telefonunuza mutlaka yükleyiniz. Orada bu taksiye ihtiyacınız olabilir. Blue Bird taksi diğer firmalar arasında hem ekonomik hem de güvenilir bir seçenek olacaktır. İsminden de anlaşıldığı gibi Blue yani mavi renkte olan bu taksiyi kolaylıkla tanıyabilirsiniz.

BALİ ADASIN'DA ALIŞVERİŞ YAPACAĞIM YER VAR MI?

Ubud market

Ubud market

Bali'nin iç kesimlerinde yer alan Ubud'ta bir çok ilginizi çekecek marketler bulunmaktadır. Sizin için bir Bali anısı olacak aksesuarlara göz gezdirebilir ve sevdiklerinize de bu adaya ait hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz.

BALİ ADASI'NDA NE YEMELİYİM?

Rambutan meyve

Rambutan meyve

Bali'de bir çok yemek seçeneği mevcuttur. Burada aç kalma gibi bir derdiniz olmayacaktır. Öncelikle Noodle seven biri iseniz buradaki enfes noodle'un tadına bakmanızı öneririz. Nasi Campur adında pilav üstü sebzeli çöp şiş, Nasi Goreng adında baharatlı pilav üstü sebzeli et, Bebek Betutu adında Baharatlı Bali ördeği ve Salak diye adlandırılan meyveler mevcuttur. Özellikle Rambutan meyvesi burada en popüler olan meyvedir. Rambut saç anlamına gelen bir kelime olduğundan meyvenin görünümü de saç şeklindedir. Yumurta görünümlü sert kabuğunun içerisinde yumuşak bir meyvedir.

İyi Tatiller Dileriz :)

Günübirlik gezilebilecek turlar

İLİŞKİLİ HABER

Günübirlik gezilebilecek turlar
Sokakları çikolata kokan şehir: Brugge

İLİŞKİLİ HABER

Sokakları çikolata kokan şehir: Brugge
Rus Kızılordu Korosu İstanbul'da!

İLİŞKİLİ HABER

Rus Kızılordu Korosu İstanbul'da!
Paris'teki o sokakta resim çekmek artık yasak!

İLİŞKİLİ HABER

Paris'teki o sokakta resim çekmek artık yasak!

BİR YORUM YAPIN 0