AK Parti Sancaktepe Belediye Başkan adayı Şeyma Döğücü kimdir?

Cumhur İttifakı İstanbul Sancaktepe Belediyesi Başkan adayı Şeyma Döğücü kimdir? 31 Mart yerel seçimlerinde Sancaktepe Belediye Başkanlığı için yarışan Şeyma Döğücü'nün siyasi hayatı nasıl başladı? İşte Sancaktepe Belediye Başkan adayı Şeyma Döğücü'nün hayatı!

Cumhur İttifakı AK Parti Sancaktepe Belediye Başkan adayı olan Şeyma Döğücü, 31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakının adayı olarak başkanlık için yarışacak. Peki Şeyma Döğücü kimdir? Siyasi hayatına ne zaman başlamıştır? İşte Cumhur İttifakı AK Parti Sancaktepe Belediye Başkan adayı Şeyma Döğücü'nün biyografisi!

ŞEYMA DÖĞÜCÜ KİMDİR?

Şeyma Döğücü

Şeyma Döğücü

1965 yılında Çorum'da dünyaya geldi. Çorum İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden eğitim görmeye başladı ve buradan mezun oldu. İstanbul Barosuna bağlı olarak serbest avukatlık yapmaktadır. 

Mazlum-Der, Hukukçular Derneği, Hukukçu Hanımlar Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, Araştırma Kültür Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyelikleri ve insan hakları alanında gönüllü olarak çalışmalar yapan Döğücü, İstanbul Barosu seçimlerinde Çağrı Grubu ve Hukukun Üstünlüğü Grubu ile birlikte çalışmalarda bulundu.

2002 yılında AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Kurucu Üyesi olarak siyasi hayata katıldı. İl Kadın Kolları Seçim İşleri Birim Başkanı, Siyasi Hukuki İşler Birim Başkanı, Yerel Yönetimler Birim Başkanı ve Sancaktepe İlçe Kadın Kolları Başkanı olarak çeşitli görevlerde bulundu. 2009 Yerel Seçimleri'nde Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi. 

2013-2014 yıllarında Türkiye'nin ilk başörtülü kadın belediye başkan yardımcısı olarak Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2012 yılında yapılan AK Parti İl Kongresi'nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. Halkla İlişkiler Birim Başkanı olarak görev yaptı. Döğücü, evli ve 3 çocuk annesidir. 

Meghan Markle hakkındaki gerçek ortaya çıktı!

İLİŞKİLİ HABER

Meghan Markle hakkındaki gerçek ortaya çıktı!

BİR YORUM YAPIN 0