AK Parti Şişli Belediye Başkan adayı Fatma Özden Ay kimdir?

Cumhur İttifakı İstanbul Şişli Belediyesi Başkan adayı Fatma Özden Ay kimdir? 31 Mart yerel seçimlerinde Şişli Belediye Başkanlığı için yarışan Fatma Özden Ay'ın siyasi hayatı nasıl başladı? İşte Şişli Belediye Başkan adayı Fatma Özden Ay'ın hayatı!

Cumhur İttifakı AK Parti Şişli Belediye Başkan adayı olan Fatma Özden Ay31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakının adayı olarak başkanlık için yarışacak. Peki Fatma Özden Ay kimdir? Siyasi hayatına ne zaman başlamıştır? İşte Cumhur İttifakı AK Parti Şişli Belediye Başkan adayı Fatma Özden Ay'ın biyografisi!

FATMA ÖZDEN AY KİMDİR?

Fatma Özden Ay

Fatma Özden Ay

1960 yılında dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Tokat'ta tamamladı. A.Ü. İşletme Fakültesi İş İdaresi Bölümü lisans bölümünden mezun olduktan sonra MSÜ Fen-Edebiyat Fakültesinde Öğretmenlik eğitimi aldı.

MEB Şişli bölgesi okullarında 5 yıl görev yaptı. İTÜ TSM Konservatuarında ve Halk Eğitim Merkezlerinde Diksiyon-Güzel Konuşma dersleri verdi. 2007 yılında AK Parti İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi olarak aktif siyasete başlayan Ay, Şişli'de 2 kez Kadın Kolları Vekil Başkanlığı, Beşiktaş, Beyoğlu, Sarıyer, Kağıthane, Şişli İl Koordinatörlük görevlerinde yer aldı.

Ak Parti Siyaset Akademisi'ne katılarak I. Dönem mezunu oldu. 2009 yerel seçimlerinde 3. Sıra Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi. Hukuk ve Denetim Komisyon üyesi ve 3 yıl Grup Başkan Vekili olarak görev yaptı. 2013 yılında Siyasal Bilgiler Fakültesi tarafından hazırlanan Kadın Meclis Üyelerine yönelik siyaset okulundan sertifika aldı.

2014 yerel seçimlerinde AK Parti 2. Sıra Belediye Meclis üyesi olarak yeniden seçildi. Orta derecede İngilizce, temel düzeyde Arapça bilmekte olup, evli ve 2 çocuk annesidir.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin kimdir?

İLİŞKİLİ HABER

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin kimdir?
AK Parti İstanbul Adalar Belediye Başkan adayı Özlem Öztekin kimdir?

İLİŞKİLİ HABER

AK Parti İstanbul Adalar Belediye Başkan adayı Özlem Öztekin kimdir?

BİR YORUM YAPIN 0