Şile'ye nasıl gidilir? Şile'de ne yapılır?

Şile'nin tarihi eski dönemlere kadar uzanmaktadır. Kazı çalışmalarının sonucunda Şile'nin Cilalı Taş Devri ve Buzul Çağı sonrası dönemde yerleştiği bilinmektedir. Bu tarihi tatil beldesi olan Şile'ye nasıl gidilir? Şile'de ne yapılır? Soruların cevapları sayfamızın içeriğinde...

Türkiye'de bir ilçe olan Şile, Yunancada 'Yaban Çiçeği' anlamına gelmektedir. Yalnızca merkezi, sahilleri veya ormanlarıyla değil tümüyle harika görsellik sergileyen özelliğe sahiptir. Roma dönemi ve Selçuklu Türklerinden izler taşıyan yer; Şile'ye nasıl gidilir? Şile'de ne yapılır? Soruların yanıtları için sizleri Şile yolculuğumuza dahil ediyoruz.

Şile

Şile

ŞİLEYE NASIL GİDİLİR?

Şile İstanbul'a yaklaşık 60 km mesafededir. Şileye günü birlik gitmeyi düşünenler için ideal bir uzaklık olacaktır. Üsküdar'dan Şile'ye kalkan "Şile, Ağva" otobüslerine binebilirsiniz.

ŞİLE'YE NEREDE GEZEBİLİRİM?

Akçakese Köyü

Akçakese Köyü

Şile'nin biraz daha ilerisinde olan şirin Akçakese köyü, denize yakın mesafesiyle ziyaretçilerini kucaklıyor. İlkbahara yakın çok fazla ziyaretçi karşılan köy, sahil boyunca birbirinden harika koylar bulunuyor. Konaklama olanaklarının da olduğu bu köyde ailenizle veya sevdiklerinizle kalabileceğiniz yerler bulmakta zorluk çekmeyeceksiniz.

Şile Kalesi

Şile Kalesi

Şile Kalesi'nin görünümünden dolayı Ocaklı Ada olarak da bilinmektedir. Ocaklı Ada kalesi görülmeye değer bir kaledir. Tarihi kalıntıları içerisinde barındıran bu kalenin önünde aileniz ve sevdiklerinizle birlikte birbirinden güzel fotoğraflar çekilebilir manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Şile kalesi tarihiyle hala daha özelliğini korumaktadır. Kale, herhangi bir saldırıya karşı tedbir amaçlı kullanılmaktadır.

Şile Feneri

Şile Feneri

Ülkemizde en geniş gövdeli deniz fenerine sahip olan Şile Feneri, 1859 yıllarda Fransız tasarımı olarak yapıldığı biliniyor. Hali hazırda kullanılan Şile Feneri, müze olarak da ziyaretçi almaktadır. Ailenizle Şile'de keyifli bir haftasonu geçirirken Şile Feneri'ni ziyaret etmeyi unutmayınız.

Şile mekanları

Şile mekanları

Şile'ye günü birlik gelenler veya Şile'de tatil yapanları leziz mi leziz kahvaltı bekliyor. Kahvaltı masası ile meşhur olan Şile'de kahvaltı keyfini yapmadan veda etmeyiniz. Şile Kalesi, manzaralı bir çok mekanlar mevcut kahvaltı ve akşam yemeği yiyeceğiniz bir çok ekonomik restoranlar da mevcuttur. Balık ve salatanın tadına bir de Şile'den bakmanızı öneririz.

Hoş vakitler geçirmeniz dileğiyle :)

Kazdağları'nda gezilecek yerler nerelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Kazdağları'nda gezilecek yerler nerelerdir?
Mardin'de ne yapılır? Mardin'de gezilecek yerler

İLİŞKİLİ HABER

Mardin'de ne yapılır? Mardin'de gezilecek yerler

BİR YORUM YAPIN 0