Tuluyhan Uğurlu kimdir? Kaç yaşında? Nereli?

Ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu, Hürriyet köşe yazarı Ertuğrul Özkök'ün, kendisini de hedef alan sözlerine yazdığı yazıyla karşılık verdi. Uğurlu, verdiği yanıtla bir anda ciddi bir destek topladı. Peki Tuluyhan Uğurlu kimdir? İşte piyanist Tuluyhan Uğurlu'nun hayatı!

Ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu, Hürriyet köşe yazarı Ertuğrul Özkök'ün, kendisini de hedef alan sözlerine yazdığı yazıyla karşılık verdi. Uğurlu, verdiği yanıtla bir anda ciddi bir destek  topladı. Peki Tuluyhan Uğurlu kimdir? İşte piyanist Tuluyhan Uğurlu'nun hayatı!

TULUYHAN UĞURLU KİMDİR?

Tuluyhan Uğurlu

Tuluyhan Uğurlu

Tuluyhan Uğurlu, 15 Kasım 1965 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. 4 yaşında İstanbul Belediye Konservatuvarı Piyano Bölümü'ne kabul edildi. 7 yaşında devlet tarafından açılan Harika Çocuklar Sınavını kazandı ve yurt dışında yüksek müziği eğitimi yapma hakkını elde etti.

Lise ve konservatuvarın ardından yurt dışına gitti ve Viyana Müzik Akademisi’nde akademik eğitimini tamamladı. Master eğitimi sırasında, klasiklere veda ederek sadece kendi eserlerini seslendirme kararını aldı.

Dünyaca ünlü müzisyen Bach’dan esinlendi ve eserlerinde inanç konularına eğildi. 1996 yılında yapmış olduğu İstanbul Kanatlarımın Altında film müziği ile Türkiye'de ünlendi. Cumhuriyetin 75. yıl kutlamaları için Mustafa Kemal Atatürk ve Güneşin Askerleri, büyük depremin ardından ise Şehrin Gözyaşları isimli eserlerini besteleyip bunları albümüne ekledi.

İlk senfonisi olan Senfoni Türk eserinde; senfoni orkestrası, mehter takımı, Türk Müziği enstrümanları ve piyanoyu bir arada kullanarak bir ilke imza attı. 2003 yılından itibaren piyanosunu tarihi mekanlara çıkarmaya başladı.

26 Ağustos 2005 sabahı saat 05.30’da büyük bir başarıya imza atarak piyanosunu 1753 metrede Kocatepe’ye çıkardı ve Atatürk ve şehitler için çaldı. Son albümü olan Dünya Başkenti İstanbul'la, Avrupa Kültür Başkenti 2010 İstanbul için hazırlanan müzikal alanda ilk bireysel projeyi başlatmış oldu.

Ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu'dan Ertuğrul Özkök'e tokat gibi cevap!

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu'dan Ertuğrul Özkök'e tokat gibi cevap!

BİR YORUM YAPIN 3

misafir 4 yıl önce

Sonsuza kadar İstanbul. Abicim o kadar güzel ki... Teşekkürler.

misafir 4 yıl önce

Allah yolunuzu açık etsin. Gururumuzsunuz. Sevgiler.

misafir 4 yıl önce

Güzel yürekli adam, yüreğimizi titreten müzikler yapmaya devam edin. İyi ki varsınız.

Toplam 1 beğeni