Yazın Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken yerler

Anadolu coğrafyası, konumu ve iklim çeşitliliğiyle eşsiz bir doğa ile ziyaretçilerini bekliyor. Yeşillikler içindeki göller, yaylalar, meydana gelen kaya parçaları, dağlar, nehirler, deltalar ve vadiler, sizlere doğa harikası bir Türkiye sunumu yapıyor. Sizleri Türkiye'de görülmesi gereken yerlere götürüyoruz. İşte, Türkiye’de mutlaka görmeniz gereken 10 doğa harikası...

Dört mevsim farklı geçen iklimiyle ve her mevsimde harikalar açığa çıkaran doğasının harmanlandığı bölgeye sahip olan Türkiye, bir çok şehri ile görülmeye değer olabilmektedir. Türkiye'de görülmesi gereken yerler nelerdir? Daha önce hiç gitmediğiniz ancak duyduğunuz yerlerin bilinmeyen özelliklerini sizler için hazırladık.

TÜRKİYE'DE GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER

Akyaka Muğla

Akyaka Muğla

Akyaka, Muğla ilinde bulunan şirin mi şirin gölcük bir yerdir. Birbirinden yeşil ve canlı manzarasıyla bütünleşen bir görünümün haricinde göl üzerine kurulmuş restoranlar bulunmaktadır. Gölün üzerinde gerçekleşen kısa bir kayık turuna katılabilirsiniz.

Konya Tropikal Bahçe

Konya Tropikal Bahçe

Konya'nın merkezinde bulunan Tropikal Bahçe, tüm bahçe sevenlere ve peyzajla uğraşanlara birebir. Ailecek ve sevdiklerinizle beraber huzur dolu bir mekana gitmek istiyorsanız Konya Tropikal Bahçe tam size göre.

Nevşehir Kapadokya

Nevşehir Kapadokya

Nevşehir'de bulunan Kapadokya, her yaştan insanların ilgisini çeken bir yer olarak coğrafyada önemli bir yer tutmaktadır. Gün doğumunda uçan balona atlayıp vadinin üzerinde yolculuk ederken Peribacaları'nın kızılımsı görünümüyle birlikte harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Iğdır Ovası

Iğdır Ovası

Iğdır'da bulunan Iğdır Ovası her mevsim farklı güzelliğe bürünüyor. Ağrı Dağı'nın güneyinde yer alan Iğdır Ovası, dağlarla harmanlaşmış görünümüyle ziyaretçilere kucak açıyor. Burada şeker pancarı, buğday gibi ürünler de yetiştirilmekte.

Artvin Karagöl

Artvin Karagöl

Artvin'de bulunan Karagöl, fotoğrafçıların ilgisini çeken bu harika doğasıyla doğaseverleri bekliyor. Burası yeni evli çiftlerin balayı yapmak için tercih ettikleri yerlerden biri olarak biliniyor.

Perşembe yaylası ordu

Perşembe yaylası ordu

Ordu'da yer alan Perşembe Yaylası, Ordu'nun en meşhur yaylası olarak bilinir. Sessiz sedasız düzlüklerin arasında, yaylaların ortasında açığa çıkan mavi göletiyle milyonlarca fotoğrafa konu olan Perşembe Yaylası, akarsuları ile 'S' şeklinde menderesler çizdikten sonra derin bir vadiye açılarak Çisenti Şelalesi'ni meydana getiriyor.

Pokut Yaylası Rize

Pokut Yaylası Rize

Çamlıhemşin'de bulunan Pokut Yaylası Rize'nin nadide yaylalarından biridir. Çam ağaçlarıyla dolu yayla, dağların ortasında teras şeklini anımsatan doğal manzarasıyla sizleri bekliyor.

Mardin'de ne yapılır? Mardin'de gezilecek yerler

İLİŞKİLİ HABER

Mardin'de ne yapılır? Mardin'de gezilecek yerler

BİR YORUM YAPIN 0