İstanbul'un en güzel botanik bahçeleri

İstanbul’da şehrin gürültüsü ve stresinden uzaklaşıp doğaya açılmanın en keyifli yolu botanik bahçeler olarak bilinmektedir. İstanbul'da koronavirüsün tehdit oluşturmadığı yerler arıyorsanız, haberimizin içeriğine göz atınız...

Botanik bahçeler bazı birden fazla yararı ile insanların hizmetine sunuluyor. Hem gezmek hem de yeni bitkileri keşfetmek için ideal bir seçim olan botanik bahçeleri yakından tanımak için aynı zamanda iyi bir araştırmacı da olmak gerekmektedir. İstanbul'da birbirinden ünlü botanik bahçeler bulunmaktadır. Bol oksijeni nedeniyle sizlere havadar ve sağlıklı ortamlar sunan botanik bahçeler İstanbul'da nerededir? İşte, sizler için araştırıp bulduğumuz botanik bahçeleri ve özellikleri...

İSTANBUL'DAKİ BOTANİK BAHÇELER

İstanbul Üniversitesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi

İstanbul Üniversitesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi

Süleymaniye'de bulunan İstanbul Üniversitesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi ücretsiz botanik bahçelerden bir seçenek olarak ziyaretçilerini bekliyor. Türkiye'nin ilk botanik bahçesi olarak kayıtlara geçmiştir.

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi

Ataşehir'de bulunan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi ücretsiz olarak gezilen bir diğer nadide botanik bahçelerden biri olarak kayıtlara işlenmiştir. 2002 yılından itibaren aktif olarak hizmet vermektedir.

Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi

Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi

Zeytinburnun'da bulunan Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Bu bahçe sınırları dahilinde çeşitli etkinlikler ve kurslar düzenlenmektedir. Çocuklar için de faaliyetler mevcuttur.

Botanik Park Bakırköy

Botanik Park Bakırköy

Bakırköy'de bulunan Bakırköy Botanik Park'ın girişi ücretsiz olup, sabah 7 'den akşam 11'e kadar açık olduğu bilinmektedir. Su parkı ve oyun ekipmanları,bahçe bitkileri çocuklar ve büyükler için eğlendirirken öğretici de oluyor.

Sarıyer Atatürk Arboretumu

Sarıyer Atatürk Arboretumu

Sarıyer'de bulunan Atatürk Arboretumu Botanik Bahçesi'ne araç girişi ücretsiz ancak  Arboretumu'na hafta içi giriş ücreti öğrenci için 2 TL iken yetişkin için 5 TL, hafta sonu giriş ücreti öğrenci 5 TL iken yetişkin 15 TL olarak biliniyor. Tripot, bisiklet, top, uçurtma, balon, konfeti, bisiklet, çeşitli oyun araçlarının ve evcil hayvanların Arboretuma alınması yasak olduğu bilinmektedir. Atatürk Arboretumu enfes bir sabah kahvaltısı yapma fırsatını kaçırmayınız.

Acil durumlarda evde hangi yiyecekler stoklanmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Acil durumlarda evde hangi yiyecekler stoklanmalı?

BİR YORUM YAPIN 0