Antalya halkını susturan etkinlik!

Konyaaltı Sahili renkli bir etkinlik organize etti. Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde, 30 bin öğrenci ve velinin katıldığı etkinlikte on binlerce kitap okundu. İşte, haberin ayrıntıları...

Antalya’da Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen 'Sahile gidiyorum, kitaba dalıyorum’ projesi dahilinde, 30 bin öğrenci ve velinin katıldığı kitap etkinliği 2 saat sürdü. Kitap etkinliğine katılanlar, sahile uzanarak saatlerce kitaplarını okumanın keyfini sürdü. Objektiflere ise halktan bazı kareler yansıdı.

Konyaaltı sahili

Konyaaltı sahili

2.sınıf öğrencisi olan Zehra Üskül, “Sahilde eğleniyoruz, güzel havada evimizden getirdiğimiz kitapları okuyoruz. İlk kez sahilde kitap okuyorum” diyerek heyecanını dile getirdi.

Konyaaltı kitap etkinliği

Konyaaltı kitap etkinliği

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hoplar ile İlçe Kaymakamı Kamil Köten de sahilde kitap okuyanların arasında yerini aldı.

Konyaaltı sahili kitap okuma projesi

Konyaaltı sahili kitap okuma projesi

 Eğitim Müdürü ​Yakup Hoplar, "Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefliyoruz. Öğrenci, aileler ve tatilcilerde sahile giderken, havlu, mayo dışında, plaj çantalarına kitaplarını da koyma alışkanlığını geliştirmek istiyoruz. Antalya’ya gelen tatilciler yanlarında mutlaka bir kitap getirsinler. Proje ile çocuklar ve ailelerinin birlikte kitap okuma alışkanlığını kazanmalarını da istiyoruz. Antalya Türkiye’nin önemli bir turizm kenti. Gerçekleştirdiğimiz projemizi Konyaaltı Sahilinde yapmamızın amacı ise, çocuklar ve velilerimiz kitap okurken vatandaşlarımıza az da olsa bir duyarlılık kazandırabilmek, teşvik etmekti. İlçede 48 farklı ülkeden öğrenci eğitim görüyor. Adeta Birleşmiş Milletler gibiyiz. Burada yabancı öğrencilerimiz de etkinliğe geldi. Sahildeki turistlere de kitap dağıtarak onların da kitap okumalarını sağladık” açıklamasında bulundu.

Mayıs ayında gidebileceğiniz kısa süreli tatil rotaları

İLİŞKİLİ HABER

Mayıs ayında gidebileceğiniz kısa süreli tatil rotaları

BİR YORUM YAPIN 0