Türkiye'deki ilk ve tek kadın balıkçı: Necla reis!

45 senedir balıkçılık yapan Necla Yazıcı, kızlarını da balıkçılık üzerine okuttuğunu söyledi.

45 senedir doğma büyüme Sarıyer'de oturan Necla Yazıcı, uzun zamandır balıkçılık yapmakla meşgul.Kadından balıkçı mı olurmuş. Sen yapamazsın’ diye dalga geçenlere inat ederek, ülkede ilk defa tek başına balıkçılık yapan kadın oldu.

KAHRAMAN NECLA REİS

necla reis

necla reis

Balıkçılığın anneden kıza geçen bir meslek olduğunu söyleyen şu açıklamada bulundu “Ailem balıkçılıkla ilgileniyordu. 5 kardeşim vardı ama sadece ben meraklıydım. Babamın yanında ilk kez balığa 5 yaşında çıktım. İlk kez 9 yaşında tekne kullandım. O dönem mahalleli kadınlar bana ‘Kahraman Necla Reis’ lakabını taktı.”

“Hem liseye devam edip hem balıkçılık yaptım. 1980 senesine kadar balığa hep babamla çıktım. 1980 yılında evlenip Almanya’ya gittim. Denizden uzak sadece 5 yıl yaşayabildim. Sonra Rumelikavağı’na döndük. Eşimin dayısıyla balığa çıkmaya başladım. Eşimin dayısı vefat ettikten sonra tek başıma çıkmaya başladım. Balıkçılık kısmet işi. Ben kendi başıma balıkçılık yaparak eşimin katkısı olmadan kızlarımın ikisini de okuttum. Kızlarımdan birisi İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat, diğeri de Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler okudu.”

BİR YORUM YAPIN 0