Hollandalı Anna Nihat Hatipoğlu'nun programında Müslüman oldu!

Hollandalı Anna adlı genç kız Sultanahmet'te canlı yayınlanan Nihat Hatip ile sahur programına katıldı ve canlı yayında kelime-i şehadet getirdi. İşte, haberin ayrıntıları...

Ramazan boyunca Sultanahmet Meydanı'ndan canlı yayınlanan iftar ve sahur programını izlemek isteyenler arasında yurt dışından gelen yabancılar da oldukça fazlaydı. İzleyiciler arasında bulunan Hollandalı Anna söz hakkı isteyerek mikrofonu eline aldı ve Müslüman olmak istediğini söyledi.

Anna Müslüman oldu

Anna Müslüman oldu

Anna'nın Türk asıllı nişanlısı Hatipoğlu'na,"Anna'nın bu kararına benim hiçbir katkım yok. Kendisi araştırdı ve Müslüman olmak istediğini söyledi. Ben de size getirdim" açıklamasını yaptı.

Müslüman olan Anna

Müslüman olan Anna

Hatipoğlu sahneye çıkan Anna'ya, "Allah, Adem'i yarattığı günden bu yana sürekli elçiler gönderdi. Onlar da insanlara doğru yolu öğrettiler. Biz tüm peygamberlere iman ediyoruz. Hz. Muhammed son peygamberdir. Son kitap olan Kur'an-ı Kerim; insanların mutluluğu, hidayeti, dünya barışı için evrensel prensipler koyuyor. Bunları anlatıyorum sana çünkü Müslüman olacaksan bunları kabul etmen gerekiyor. Yaşadığımız sürece haramdan kaçınıyoruz. Allah'ın 'Yapın' dediği emirleri yerine getiriyoruz. Öldükten sonra ise yeniden dirileceğiz ve hesaba çekileceğiz" devam ederek Anna'nın adını Tuanna olarak değiştirdiğini söyledi.

İŞTE O ANLAR;

Mesut Özil'den beğeni toplayan paylaşım

İLİŞKİLİ HABER

Mesut Özil'den beğeni toplayan paylaşım

BİR YORUM YAPIN 0