İslam dinini en iyi anlatan filmler hangileridir?

Geçmişten günümüze kadar bir çok İslami filmler ekranlarda izleyicileriyle buluştu. İzlemeye doyamadığınız manevi anlam taşıyan bu etkileyici filmleri sizlerle yeniden buluşturuyoruz. İşte, en çok sevilen İslami filmler...

Müslümanlığın doğuşunu, Müslüman kadınların iftiralara uğramasıyla yaşanan mucizevi olayları ve İslam tema içerikli gerçek hayatlardan alıntı yapılmış hikayeleri, kendini  mümin hisseden ve buna kalpten inanan herkes, bu İslami baş yapıtları izleyip ibret almak için zamanını ayırmalıdır. Koronavirüs salgının yayılmasıyla vatandaşlar evlerde karantina altında kalıyor. Zor geçirdiğimiz şu zamanları dua ve sabır ile geçirmemiz gerektiğini unutmayalım. Zamane müminlerin yaşadığı zorluklara rağmen, Allah (C.C) umut kesmemiş olmaları, bu filmleri bizlere daha yakın tutmaktadır. Üç aylara girdiğimiz mübarek aylarda, izlemekten huzur bulacağınız birbirinden anlamlı ve duygu yüklü İslami filmleri haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz. İşte, en çok sevilen izlemeye doyamadığınız İslami filmler...

En iyi İslami filmler

En iyi İslami filmler

EN ÇOK SEVİLEN İSLAMİ FİLMLER

Yunus Emre

Yunus Emre

1973 yılında çekilmiş Gönüllerin Fatihi Yunus Emre o yılların en çok sevilen İslami filmiydi. Hakan Balamir'in oynadığı bu eski yapım bilgilerinizi tazelemenize neden olacaktır.

Çağrı filmi

Çağrı filmi

1976 yapımlı Çağrı filmi herkesin severek izlediği İslami filmlerin başında gelmektedir. Özellikle Ramazan aylarında yayınlanan başrolde ünlü aktör Anthony Quinn'in oynadığı Çağrı, kanınızı ısıtmaya yetecek.

Sarıkız Efsanesi

Sarıkız Efsanesi

1973 yapımı olan Sarıkız Efsanesi, duygusal temalı konusuyla iftiranın kötü bir şey olduğunu ve İslam dininde yerinin olmadığını öğretiyor. Filmde anlatılan Sarıkız Efsanesi, Akçay Kaz Dağları'nda geçmiştir.

Oğlum Osman

Oğlum Osman

1973 filmi olan Oğlum Osman filmi, ailesinden uzaklarda kalan Osman adındaki bir gencin yanlış yola girerek dinden uzaklaştıktan sonra başına gelenler musibetlerden sonra gerçeği nasıl göreceğini anlatıyor.

Rabia

Rabia

1973 yapımı Rabia:İlk kadın Evliya filmi oldukça beğenilen ve hala daha değerinden bir şey kaybetmemiş İslami filmlerden birisidir. Esir olarak alınan Rabia adlı genç kızın, Müslümanlıktan uzak yaşadığı hayattan bir anda vazgeçerek doğru yolu nasıl bulduğunu ve bu uğurda verdiği savaşları anlatıyor.

Sonsuz Merhamet

Sonsuz Merhamet

Sonsuz Merhamet filmi, Kefil adında çok kötü bir adamın çocukları olan bir bayana düşkünlüğünü ve onu tuzağa düşürmek için kadının fakirliğinden yararlandığını anlatıyor. Müslüman bu kadın fakir olmasına rağmen Kefil'i istemiyor. Günahtan kaçan ve Allah'a (C.C) sığınan bu kadının çabası Kefil'i durduracak mı?

Yalnız Değilsiniz

Yalnız Değilsiniz

1990 yapımı olan Yalnız Değilsiniz filmi 3 bölüm çekilen dini filmler arasındadır. Konusu; ailesi dini yönden zayıf olan Serpil adında bir genç kızın, ailesinden dolayı ibadet özgürlüğünü rahatça yaşamamasını anlatıyor. Evlerinde kalan muhafazakar anneannesinden de ibret alan Serpil, ailesinin olumsuz tepkilerine rağmen dinini rahatça yaşayabilecek mi?

Öfke patlaması yaşayan Ece Erken evi boşaltıyor! 'Eymen'in çocuklarına yetecek kadar param var'

İLİŞKİLİ HABER

Öfke patlaması yaşayan Ece Erken evi boşaltıyor! 'Eymen'in çocuklarına yetecek kadar param var'

BİR YORUM YAPIN 0