Emine Erdoğan  72. Dünya Sağlık Asamblesi'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 72. Dünya Sağlık Asamblesi kapsamında düzenlenen 'insani ve hassas durumlarda kadınların, çocukların ve ergenlerin sağlık ve esenliklerinin evrensel sağlık kapsayıcılığı ile uyumlu hale getirilmesi' konulu yüksek düzeyli toplantıda bir dizi konuşma gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bugün gerçekleştirilen “İnsani Durumlarda Kadın, Çocuk ve Gençlerin Sağlığı İçin İşbirliği” konulu toplantıda konuştu. Dünya Sağlık Örgütü tarafından düzenlenen  72. Dünya Sağlık Asamblesi'ne katılan Erdoğan, "İnsani ve hassas durumlarda kadınların, çocukların ve ergenlerin sağlık ve esenliklerinin evrensel sağlık kapsayıcılığı ile uyumlu hale getirilmesi" konulu yüksek düzeyli toplantıda bir dizi konuşma gerçekleştirdi. Emine Erdoğan'a, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da eşlik etti.

Davetle ilgili Instagram hesabından bir paylaşımda da bulunan Emine Erdoğan, konuşması sırasında şu mesajı verdi:

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

'Bugün, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) davetlisi olarak gittiğim Cenevre'de “İnsani Durumlarda Kadın, Çocuk ve Gençlerin Sağlığı İçin İşbirliği” konulu toplantıya katıldım. 

DSÖ’nün Evrensel Sağlık Kapsayıcılığı ilkesini çok önemli buluyorum. Çatışmaların dinmediği coğrafyalarda yeni çözümlere ihtiyaç olduğu bir gerçek. Uluslararası toplum olarak, tüm dünya halklarını, hayatı eşit şekilde yaşayacak fırsatlara kavuşturmamız gerekiyor. 

AFRİKA'DAN MYANMAR'A ÖNEMLİ SAĞLIK YATIRIMI

Türkiye olarak, sınırları içinde yaşayan tüm göçmenlere sağlık hizmetlerini ücretsiz sunan nadir ülkelerden biriyiz. Ayrıca, Afrika'dan Myanmar'a mazlumların ihtiyaçlarını karşılayacak önemli sağlık yatırımları yapıyoruz.'

DSÖ’den Emine Erdoğan’a özel davet!

İLİŞKİLİ HABER

DSÖ’den Emine Erdoğan’a özel davet!
Emine Erdoğan'dan Dünya Yetimler Günü mesajı

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan'dan Dünya Yetimler Günü mesajı

BİR YORUM YAPIN 0