Bağcılar'da nostalji bahçelerine çocukları gibi bakıyorlar

Bağcılar Belediyesi’nin Nostalji Bahçeleri, İŞKUR’un Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında istihdam edilen kadınlara emanet

İŞKUR’la imzalanan protokol kapsamında Bağcılar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde istihdam edilmek üzere 17 kadını işe aldı. Geçici hizmet kadrosuna alınan kadınlar, belediyeye ait hizmet alanlarında 6 ay boyunca çalışacak. Hizmet edecekleri tesislerin başında ise Nostalji Bahçeleri adıyla bilinen Kayısı, Kiraz, Üzüm, Fındık, Ceviz ve Kızılcık bahçeleri yer alıyor. 

kızılcık

kızılcık

Meyve ağaçlarına anne şefkatiyle yaklaşan kadınlar, onlara çocukları gibi bakıp güzelleştirirken verimli büyümelerini de sağlıyor. Burada 6 aydır çalıştığını söyleyen Aslı Altıntop, “Buraya iş gözüyle bakmıyorum. Burası adeta benim evim ağaçlar da çocuklarım gibi oldu. Emeğimi sevgimi onlara veriyorum. Onlar büyüdükçe güzelleştikçe ben de mutlu oluyorum” dedi.

Rabiya Kılıç, Aslı Altıntop ve Ayşe Arslan, her gün gittikleri nostalji bahçelerinde çapalamadan gübrelemeye, sulamadan temizliğe kadar yapılması gereken bütün işleri yaparak ilçe sakinlerinin kullanımına hazır hale getiriyor. İşlerini sevgiyle yapan kadınlar, nostalji bahçelerini hem güzelleştiriyor hem de ağaçların sağlıklı büyümesini ve verimli gelişmelerini sağlıyor. Pırıl pırıl ve muhteşem görüntüsüyle Nostalji Bahçeleri, her mevsim ilçenin en uğrak yerleri haline geliyor.

bahçe bakımı

bahçe bakımı

42 yaşındaki 3 çocuk annesi Rabiya Kılıç “Çocukken köyde bu işleri yaparak büyüdüm. Benim için çok kolay ve eğlenceli. Çalışarak hem dinleniyorum hem para kazanıyorum. İş dışında buralara gelip geziyorum” diye konuştu.

bağcılar belediyesi

bağcılar belediyesi

36 yaşındaki 3 çocuk sahibi Ayşe Arslan ise şunları söyledi: “Ev hanımıyım. Evde oturmaktansa burada çalışarak evimin ekonomisine katkıda bulunuyorum. İşimi severek yaptığım için de yorulmuyorum.”

Binali Yıldırımı destekleyen oyuncu İsmail Hakkı'ya sosyal linç!

İLİŞKİLİ HABER

Binali Yıldırımı destekleyen oyuncu İsmail Hakkı'ya sosyal linç!
Uğur Yücel İstanbul'u terk ediyor! Karadeniz'den ev satın aldı

İLİŞKİLİ HABER

Uğur Yücel İstanbul'u terk ediyor! Karadeniz'den ev satın aldı
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0