Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan uyarı!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Ankara'da çeşitli üniversitelerde okuyan gençlerle sahurda bir araya geldi. Sohbet sırasında gençlerin sosyal medya kullanımına değindi ve önerilerde bulundu. İşte, haberin ayrıntıları...

Başkanlık yemekhanesinde hazırlanan programda gençlerin Ramazanını tebrik ederek sohbete başlayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, gençlerle birlikte olmanın sevincini de ayrıca dile getirdi. Birçok maneviyatı içerisinde barındıran Ramazan ayının son günlerine girildiğini söyleyen Erbaş, gençlere çokça ibadet ve dua etmeleri önerisinde bulundu. 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş

Teknolojisinin hayatı kolaylaştırdığı kadar kötü etkilerinden söz eden Erbaş, "İletişimdeki, ulaşımdaki teknolojik gelişmeler birçok imkan sunuyor. İyi yanları var, kötü yanları var, bizim iyi yanlarını kullanmamız lazım. Sosyal medyayı dünyadan haberdar olma, iyiliği yeryüzünün her noktasına ulaştırma gibi hayırlı yolda kullanmalıyız" önerisinde bulundu.

Üniversitedeki derslerin yanı sıra kendilerini farklı alanlarda da geliştirmelerini dile getiren Erbaş, "Sadece fakülte dersleriyle yetinmeyiniz, farklı alanlardan da istifade ediniz. Kendinizi farklı alanlarda ne kadar yetiştirebilirseniz o kadar iyi olur. Ama her şeyden önemlisi iyilik yolunda, hayır yolunda, ahlaki ilkeler noktasında davranışlarımızı kontrol altına alacağız, iyilikte yarışacağız, kötülüklerden uzak duracağız ve hayatımızı Rabb'imizin rızasına uygun hale getireceğiz" dedi.

Ali Erbaş

Ali Erbaş

Gençlerin ibadetlerine daha önem vermesi gerektiğini vurgulayan Erbaş,"Sizlere işaret ediyor. Allah hepimize nasip etsin. 7 sınıf insandan birisi de 'kalbi camilere bağlı Müslümanlardır' diyor. Rabb'imiz kalbimizi camilerden, mescitlerden uzaklaştırmasın çünkü bizi kurtaracak kurtuluş yolu, camilerin yoludur. Yani ibadet yoludur. İbadetimizi yeri gelir camilerde, yeri gelir bulunduğumuz yerlerde yaparız ama özellikle camilerde ibadet yapmaya gayret edelim" çağrısında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı iftar yemeği

Diyanet İşleri Başkanı iftar yemeği

Gençlere sahur duası yapan Erbaş, sahurdan sonra Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde gençlere sabah namazını kıldırdı.

30 doktor kadının muhteşem albümü!

İLİŞKİLİ HABER

30 doktor kadının muhteşem albümü!

BİR YORUM YAPIN 0