Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden çocuklara meddah gösterisi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, TRT Çocuk programı Kaf Dağı Masalları ile geniş kitlelerce tanınan Meddah Yusuf Duru'yu, 700 çocukla buluşturdu. Duru, çocuklara güzel yaşam ve ahlak üzerine öğretiler sundu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, çocuklar için zevkli ve öğretici bir etkinliğe imza attı. Büyükşehir belediyesi, kültür etkinlikleri kapsamında; TRT Çocuk'da yayınlanan “Kaf Dağı Masalları” programındaki performansıyla tanınan Meddah Yusuf Duru'yu, Gaziantepli çocuklarla buluşturdu. Duru, çocuklara; dürüstlük, güzel ahlak, güzel yaşam, doğa sevgisi gibi konular üzerinde öğretici dersler verdi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı’nca düzenlenen etkinlik; Merkez, Güvenevler ve Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi Çocuk Kütüphaneleri'nde gerçekleşti. 700 çocuk tarafından izlenen etkinlik, tam olarak bir hafta sürdü.

Gaziantep

Gaziantep

Meddah Yusuf Duru,“Bir haftadır çocuklarımızla buluşuyoruz. Buradaki amaç masalla çocukların hayatına farklı bir kapı açmak ve eğitime katkı sağlamak. Masalla çocuklara dürüstlüğü, güzel ahlakı, güzel yaşamı, hayvanları, doğayı, bilgiyi, birikimi hâsılı insan olmayı öğretebilirsiniz. Özellikle masal anlattığımız gelişme çağındaki ilkokul ve ana okul çocukları olduğundan beyinleri, algıda seçiciliği daha net. Çocuklar, olaylara düz mantıkla bakıyorlar. Bu sayede istediğiniz bilgiyi birikimi verebilirsiniz. Asıl hedefimiz ise çocukları, güzel insan olmaları yönünde eğitmek, bunları onlara masal yoluyla anlatmaktır.” sözleriyle mutluluğunu dile getirdi.

Nevşehir Belediye Başkanı mehter takımıyla halkı sahura kaldırdı

İLİŞKİLİ HABER

Nevşehir Belediye Başkanı mehter takımıyla halkı sahura kaldırdı

BİR YORUM YAPIN 0