Başkan Erdoğan Japonya'da Ara Güler sergisinin açılışını yapacak

G-20 zirvesi kapsamında Japonya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 30 Haziran'da, 20 Ekim tarihinde vefat eden dünyaca ünlü fotoğrafçı Ara Güler'in eserlerinin yer aldığı serginin açılışını gerçekleştirecek.

G-20 zirvesi dolayısıyla Japonya'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Haziran'da Japonya'nın Kyoto şehrinde bir açılış gerçekleştirecek. Erdoğan, dünyaca ünlü fotoğrafçı Ara Güler'in eserlerinin yer aldığı bir serginin açılışını gerçekleştirecek. Sanatçının eserlerini dünyaya tanıtmak adına hazırlanan "Ara Güler Fotoğraf Sergisi", Londra ve Paris'in ardından Kyoto'ya taşınacak. Kyoto şehrinin 800 yıllık tarihi mekanı olma özelliği taşıyan Tofuku-ji Tapınağı'nda açılışı gerçekleşecek olan sergi, 10 Temmuz'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ön sözü ile hazırlanan sergi kitabı ise G-20'ye gelen devlet başkanlarına armağan olarak sunulacak.

cumhurbaşkanı erdoğan ara güler

cumhurbaşkanı erdoğan ara güler

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ÖN SÖZÜ:

ara güler cumhurbaşkanı erdoğan

ara güler cumhurbaşkanı erdoğan

"Ara Güler, mesleğinde gerçek anlamda bir dünya markasıydı. Siyasi mücadeleleriyle, devlet adamlıklarıyla, fikirleriyle, sanatçılıklarıyla, insani duyarlılıklarıyla son 65 yılda dünyamızda iz bırakmış tüm önemli isimlerin onun objektifinin önünden geçmiş olması, bunun en büyük ispatıdır. 1950 yılında başladığı ve son nefesine kadar sürdürdüğü uzun meslek hayatı boyunca çektiği fotoğrafların, bugün de dünyanın dört bir yanında müzelerin, koleksiyonların, albümlerin başköşelerinde yer alıyor olmasıyla milletçe iftihar ediyoruz. Doğup büyüdüğü İstanbul’u, hayatının ve sanatının merkezine koyan Ara Güler’in serüveni, yakın tarihimizin de bir özeti gibidir. Kendisini, bağnazlıktan uzak, özgün, kuşatıcı ve üretken tarzıyla, ülkemizde gerçek sanatçı profilinin en ideal örneklerinden biri olarak daima saygıyla hatırlayacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan milli güreşçi Rıza Kayaalp'in nikah şahidi oldu

İLİŞKİLİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan milli güreşçi Rıza Kayaalp'in nikah şahidi oldu
Meme kanserini yenen Kylie Minogue sahnede ağlayacağını açıkladı!

İLİŞKİLİ HABER

Meme kanserini yenen Kylie Minogue sahnede ağlayacağını açıkladı!

BİR YORUM YAPIN 0