Senai Demirci kimdir? Senai Demirci Batı'nın büyük projesini anlattı!

Ünlü yazar ve doktor Senai Demirci, günümüzde yaşanan toplamsal olayları kendine has üslubu ile anlattı. Demirci, özellikle Batılı devletleri İslamiyet üzerindeki büyük projelerine değinerek günümüzde bunu gençlere nasıl lanse ettiklerini açıkladı.

Yasemin.com/ÖZEL

Ünlü doktor ve yazar Senai Demirci günümüzde yaygınlaşan gençlerin güven problemi, Batılı devletlerin ideolojik savaşları, kitapları ve tüm merak edilenleri Yasemin.com editörlerinden Ebrar Albayrak ve Fatimatüzzehra Maslak'a anlattı:

"BATININ BÜYÜK PROJESİ: ADINA SUFİZM DİYORLAR!"

- Tasavvuf tarzı yazmaya ne sizi sürükledi? sorusuna Demirci, Batılı devletlerin yaptığı o büyük projeleri anlattı. Günümüzde İslamiyet'i geri plana atıp farklı kelimelerle insan zihniyle nasıl oynadıklarını işte bu sözlerle açıkladı:

"HASTASI OLDUĞUM ŞEYLERİ YAZIYORUM"

- Senai Dermici'nin hikayesi nasıl başladı?

Herkesin bir yerde bir hikayesi başlar. Ancak en kritiği hayata başlama hikayesidir. Ben herkes gibi ağlayarak değil, ağlatarak başladım hayata. Biraz sor bir doğumum olmuş. Annem çok genç yaşında doğurmaya kalkınca beni, biraz zor bir süreç yaşanmış. Bir ara benden ümitlerini kesmişler ama işte Takdir-i İlahi doğmuşum. Genel hayat hikayemin içinde çok hikaye var. Yazmaya hikayem ise her zaman vardı. Edebiyatla ilgili hiç okul okumadım tam bir sayısal zekam var. Ancak yazmak benim için apayrı bir dünya sırf bunun için İstanbul'a geldim okul okumaya. İlk defa 80'li yıllarda başladım deneme olarak. Yazı yazan bir çevrem vardı. Sıradan görülen şeyleri sıradışı yazmaya adadım kendimi. İlk kitap tecrübem ise 90'lı yıllara dayanıyor. Doktorluk için Malatya'ya gitmiştim. Bir arkadaşım tüm denemelerimi bana gönderip bunların kitap olması gerektiğini söyleyince yazmaya yeniden başladım. Daha az para kazanmayı göze alarak yazarlığa yapıyorum. Ben hastası olduğum şeyleri yazıyorum. Hiçbir şeyin uzmanı değiliz. Ama kendimi geliştirmek için hep çalıştım. Okul okuduğum yıllarda psikiyatriye yöneldim. Psikiyatrinin ilaçlı bir tedaviden çıkartılıp danışmanlık olması için çok çalıştım. Şimdilerde çift terapisi, ilişkiler, bireysel ve masal terapisti olarak çalışmaya devam ediyorum.

SENAİ DEMİRCİ

SENAİ DEMİRCİ

"KUR'AN-I KERİM DERİN BİR DENİZDİR VE HERKESİN OKUMASI GEREKEN BİR KİTAPTIR"

- Çıkardığınız "Her Güne Bir Ayet", "Her Güne Bir Dua", "Her güne bir Esma'ül Hüsna" kitaplarında gün gün işlediğiniz konuların bir sistematiği var mıdır? Ayrıca roman tarzında kitap yamayı düşündünüz mü?

Yok hayır (Gülüyor) ! Ben bu kitaplarla ilgili komik şeyler yaşadım. Bir öğrencim bana "hocam ben Kasım'daki duayı Şubat'ta okursam günaha girmiş olur muyum?" demişti. Çok gülmüştüm buna. Ben bu kitapları insanı sıkmadan her güne kısa bir paragraf okunmasını istediğim için yazdım. Güncel şeklinde yapılan kitaplar insana beni bitireceksin şeklinde meydan okumadığı için daha çok okunuyor. Sıkmadan boğmadan anlık rahatlamayı o bilgiyi almayı sağlıyor. Bunun stratejisi olarak yaptım. İlk kez 2000'li yıllarda başladım halen devam ediyorum. Aslına bu kitaplardaki amacım insanların ayetleri, duaları ve Esmaül Hüsnaları daha saf okumalarını sağlamak. Çünkü herkes tesfir okuyamaz ya da Kur'an'ın mealini anlayamaz. Ben bunu daha açık bir hale getirmeye çalıştım. Tesfir ve meal yaptığımı iddia etmiyorum. Ancak bir şeyi yaparken dipnot yazmak istiyorum. Çünkü dipnotlarla "bu ayet neden geldi geldi neler anlatıyor bunları yazmak istedim. Günümüzdeki gençlerin bunları daha detaylı bilmeleri gerekiyor. Kur'an derin bir deniz bu yüzden herkesin anlaması lazım. Bu deniz kimsenin elini ve yüreğini geri çevirmez. Kur'an büyük bir mucizedir. Kur'an-ı Kerim derin bir denizdir ve herkesin hissederek okuması gereken bir kitaptır. Ben Kur'an-ı Kerim'in bana hissettirdiklerini yazdım. Romana gelince o tarzda bir kitap yazdım fakat baskısı yok. " Öldüğüm gün diye" bir kitaptır. Şimdi farklı bir roman yazmaktayım aşk üzerine olacak. Ancak aşkı beşeri İlahi diye ayırmıyorum. Her aşk ilahi aşktır. 

senai demirci ve fatimatüzzehra maslak

senai demirci ve fatimatüzzehra maslak

"İNSAN BAĞLANMAKTAN İBARET BİR VARLIKTIR"

- Gençlerde özellikle yaygın olarak yaşanan bir hastalık var. Onun adı da "Yalnızlık" genellikle güven problemi ile ortaya çıkıyor. Sosyal medya görüyoruz kendilerini ifade edemediklerinde intihara bile kalkışacak ruhsal bunalımlara kolayca girebiliyorlar. Toplumun geneline bakacaksak ne eksildi de bu hale geldik?

"SULTAN VAHDETTİN'İ OYNAMAK İSTERDİM"

- Daha önce oyunculuk ve sinema üzerine kısa bir deneyiminiz oldu bunu geliştirmeyi düşünüyor musunuz? Tarihsel bir karakter oynamak isteseydiniz kimi canlandırmak istersiniz?

Artık yönetmenlik yapmam ancak oyunculuk yapmak isterim. Yaklaşık altı aydır süren bir tek kişilik gösterim var. Burada oyunculuğumu geliştiriyorum. Oyunculuk çok özel bir alan. Bunun için eğitim bile almaya başladım. Ancak daha önceki televizyon tecrübelerimden dolayı bir alt yapı yapmışım. Bu yüzden çok zorlanmadım. Hocam Tanya Aksu küçük uğraşlarla beni yontmaya çalıştı. İnsan oynadıkça oturan bir yetenek olduğunu fark ediyor. Kimi canlandırmak istediğimi hiç düşünmedim ama Sultan Vahdettin'i oynamak isterdim. Sultan Vahdettin muhteşem bir adam. Ben Sultan Vahdettin'e dair olan o yanlış fikirleri değiştirmek istiyorum. Allah razı olsun Payitaht Abdülhamid dizisinde Sultan Abdülhamid'in gerçek tarihsel kişiliğini tüm dünyaya gösterdi. O kötü algı değişti. Bende isterim Sultan Vahdettin hakkındakileri değiştirmek çünkü gerçekten muhteşem nazik naif bir adam. Bir Osmanlı Padişah'ı iyi yetiştirilmiş bir Sultan'ın memleketin olaylarından uzak kaldığı düşünülebilir mi? Onun hakkındaki o fikride değiştirmek lazım. Sakalım olmasaydı Said Nursi Bediüzzaman'ı oynamak isterdim. 

SENAİ DEMİRCİ KİMDİR?

1964 yılında Samsun'da doğan Senai Demirci, Terme Atatürk İlkokul ve Terme Ortaokulu'nda okudu. Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu İngilizce Bölümü'nde okudu. Samsuun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı Tıp Okuluna Marmara Üniversitesi'nde devam etti. Kendine has ses tonu ile okuduğu şiirlerle dikkatleri üzerine çeken Demirci kısa bir dönem oyunculukla da ilgilenir. Psikiyatri alanında kendini geliştiren ve çalışmalar yapan ünlü doktor, 90'lı yılların başlayan yazarlık serüvenine günümüzde de halen devam etmektedir. 

Sezonun şık abiye bluz modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Sezonun şık abiye bluz modelleri
Türkiye'ye yakın vizesiz gezilecek ülkeler

İLİŞKİLİ HABER

Türkiye'ye yakın vizesiz gezilecek ülkeler
Kadir Doğulu ve eşi Neslihan Atagül memleket tatilinde!

İLİŞKİLİ HABER

Kadir Doğulu ve eşi Neslihan Atagül memleket tatilinde!

BİR YORUM YAPIN 19

Zamansız.. 4 yıl önce

Uydurulmuş dinden arınırız inşaallah..

kamil 4 yıl önce

Bu da mı Peygambersiz İslamcı Mustafa KAZANKAYA(sözde islamoğlu) nın taifesinden miş?

mustafa 4 yıl önce

Tabii Peygamber zamanında da Sema ayinleri vardı, Mesnevi de gökten indi zaten demi. Budizmin başka şekli.

Guldurdun beni 4 yıl önce

sufizm bu topraklarda 1000.yildir var

Toplam 1 beğeni

ali 4 yıl önce

"Her Güne Bir Ayet", "Her Güne Bir Dua", "Her güne bir Esma'ül Hüsna" hergüne bir hadis ?

Toplam 4 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun