Sedef Adası'na nasıl gidilir? Sedef Adası'nın denizi temiz mi?

Sedef Adası, Prens Adaları olarak bilinen 5 adanın en küçüğüdür. Adanın büyük bir kısmı özel mülk olduğu için gezilecek yerleri ve plajları diğer adalara göre daha azdır ancak manzarası ve denizinin temizliği ile tercih edilen favori adalar arasındadır. Sedef Adası nerede? Sedef Adası'na nasıl gidilir? İşte, Sedef Adası'nın özellikleri...

Sedef Adası, plajı 3000 metrekarelik kapalı olmak üzere toplam 5000 metrekarelik alan üzerinde hizmet vermektedir. Plaj zemini beton olan tesisin güneşlenme alanında toplam 800 adet şezlongu bulunmaktadır. Konaklama için uygun fiyatlı pansiyon ve otel seçenekleri bulabileceğiniz bu adada rahat bir aile tatili geçirebilirsiniz. Ada'nın hijyenik havası ve tertemiz temizden yararlanmak için İstanbul'un her iki yakasından buraya ulaşım sağlamanız oldukça mümkün olacaktır. Sedef Adası'nın denizi temiz mi? İşte, tercih edilen favori ada hakkında bilinmesi gereken detaylar...

Sedef Adası

Sedef Adası

SEDEF ADASI ÖZELLİKLERİ;

Sedef Adası da, İstanbul'un diğer adaları gibi Bizans döneminde sürgün alan adalarından biridir. Adanın en önemli sürgünlerinden biri, miladi 857 yılında adaya gönderilen Patrik İgnatios olarak bilinmektedir. Sedef Adası havası ve denizinin temizliği ile İstanbul'da gidilmesi gereken ve tavsiye edilen favori plajlar arasındadır.

Sedef Adası

Sedef Adası

Büyükada’dan Sedef Adası'na ücretsiz motor mevcuttur. Bostancı, Kadıköy, Eminönü, Kabataş veya Beşiktaş'tan adalara kalkan vapurlar ile Büyükada'ya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Sedef Adası ulaşım

Sedef Adası ulaşım

Sedef Adası'nda plajı giriş ücretleri sezona göre değişkenlik gösterebilir. Ücrete dahil hizmetler; Duş, WC ,Şemsiye ,Tuvalet, Şezlong ve Su Kaydırağı olarak belirlenmiştir. Can kurtaran saatleri ise 08:00 ile 20:00 arasıdır. Plajın Çalışma Saatleri ise 08:00 ile 20:30 arasında olarak hizmet vermektedir.

Sedef Adası Plajı

Sedef Adası Plajı

Sedef Adası Plajı, Elio Sedef Beach ve Club Ada Sedef adlı üç adet plaj bulunan bu ada, Adalar içerisinde yerleşime açık olan en küçük adadır. Kuş bakışı bakıldığında sedefe benzetildiği için Sedef Adası adı verilmiştir. 

Elio Sedef Beach

Elio Sedef Beach

Konaklamayı Sedef Adası'nda yapabilirsiniz. Ancak konaklama mekanlarını sınırlı sayıda olduğu taktirde Büyükada'da konaklayabileceğiniz çok sayıda pansiyon ve otel bulabilirsiniz.

Club Ada Sedef

Club Ada Sedef

Türkiye'ye yakın vizesiz gezilecek ülkeler

İLİŞKİLİ HABER

Türkiye'ye yakın vizesiz gezilecek ülkeler
İstanbul'un en iyi müzeleri

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul'un en iyi müzeleri

BİR YORUM YAPIN 1

melisa 3 yıl önce

Sedef adasinda konaklama bulunmadigi yaziyor diger sitelerde, cok rahat konaklama yapabilirsiniz dedigniz icin otel adi soyler misiniz madem