RTÜK'ten  şiddet içerikli dizi ve filmler için açıklama

Sosyal medya kullanıcılarının dizi ve filmlerdeki şiddet içerikli bölümlerin yasaklanması için RTÜK'e çağrıda bulundu. Bu paylaşımlar çiğ gibi büyüyünce RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin açıklama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'yi kahreden Emine Bulut cinayeti ardından sosyal medya kullanıcıları dizi ve filmlerdeki şiddet içeriklerin kaldırılmasının bunu toplumu bozduğuna ve şiddete özendirdiğine dair paylaşımlarda bulundu. Aynı zamanda RTÜK'e yapılan şikayetlerin artması ardından Başkan Ebubekir Şahin, açıklama yaptı.

rtük

rtük

Şahin, ekranlarda yayınlanan bu tarz konular için gerekli hassasiyete sahip olduklarına ancak bunun artık daha üst düzeyde yapılacağına dair konuştu. Alo 178 hattının bu ay daha fazla arandığını da belirten Şahin, "Bu durum, hem yasaların RTÜK’e verdiği görev hem de Üst Kurul yönetiminin özel hassasiyetidir. Kadına şiddet insanlığa ihanettir, kabul edilmesi mümkün değildir. RTÜK’ün kadına karşı şiddeti özendiren yayınlara kayıtsız kalması düşünülemez. Kadınlarımıza yönelik şiddet, kadın cinayetleri vahşettir, lanetliyoruz. Şiddetin her türlüsüne son vermek için topyekün bir mücadele şarttır. Ortaya çıkan tabloyu sadece dizi filmlerdeki şiddet sahneleriyle açıklamak yeterli değildir. Dizilerin toplum davranışları üzerindeki etkisi tartışılmaz ama dizilere müdahale tek başıma şiddetin önüne geçmek için çözüm değildir. Eğitim sistemimizden başlayan tedbirlerin alınması zorunludur. RTÜK’ün görev alanına giren televizyon yayıncılığına ilişkin olarak ortaya çıkan şiddet içerikli yayınlara karşı tedbir alınması beklentisi makuldür ve RTÜK’ün en hassas olduğu konuların başında gelmektedir. Şiddeti meşru gösteren, normalleştiren ve özendiren yayın içeriklerine karşı görev sorumluluğumuzun bilincinde olarak dizi filmlerde bahse konu sahnelerin temizlenmesi için gereken tedbirleri almayı sürdürüyoruz. Kadına şiddete ve kadın cinayetlerine duyarsız, sessiz ve tepkisiz kalmayacağız" şeklinde konuştu. 

Gülşen vale parasını ödemeyi unuttu! "Abla para..."

İLİŞKİLİ HABER

Gülşen vale parasını ödemeyi unuttu! "Abla para..."
6 aylık hamile sunucu Ece Vahapoğlu plajda fenalaştı

İLİŞKİLİ HABER

6 aylık hamile sunucu Ece Vahapoğlu plajda fenalaştı

BİR YORUM YAPIN 1

mert 4 yıl önce

Budurumma katılı yorum ve Arkasındayım Rtük ün . Ama özel netfilix gibi özel yayınlara da sansür getirdiği içinde desteklemiyorum Rtük ü. Arada kaldım Rtük netfilixe sansür ve denetleme getirdiği içinde desteklemiyorum. O yüzden 2 seçenek koysunlar sansürlü ve sansürsüz olmak üzere herkez özgür iradesiyle kendi izlesin tek taraflı düşünüp işyapmasın sadece sansür getirmesin. Orginal yayına evet sadece tv lere karışsın istiyoruz.