Meksika'ya uçakla kaç saatte gidilir? Meksika'da ne yapılır?

Dünyanın her türlü noktasına uçan havayolu unvanını elinde tutan Türk Hava Yolları şimdi de Meksika'nın başkenti Mexico City ve Cancun'a tarifeli seferlere başladı. Peki Meksika Şehrinde ne yapılır? İşte, haberin ayrıntıları...

THY'nin geçen hafta tarifeli olarak başlattığı İstanbul-Mexico City uçuşu, 1 saatlik karadaki bekleme süresinin ardından Amerika'nın turizm merkezi Cancun'a yapılan 2 saatlik seferle sabitlendi. Bu seferle birlikte THY, uçtuğu ülke sayısını 126'ya; şehir sayısını ise Mexico City ve Cancun ile 315'e ulaşmış oldu. Peki, THY'nin en uzun uçuşlu yolculuğu Meksika Şehri'nde ne yapılır? Kaç saatte gidilir? İşte, Mexico City'nin ayrıntıları...

 

 

Mexico City

Mexico City

İSTANBUL'DAN MEXİCO CİTY KALKIŞI KAÇ SAAT SÜRÜYOR?

 

 

THY'nin Amerika Kıtası'ndaki 18. ve 19. uçuş noktaları Mexico City ve Cancun'a başlattığı seferler, İstanbul-Mexico City- Cancun-İstanbul parkurunda, haftada 3 gün için aksiyon alınacak. Türkiye'nin bayrak taşıyıcı şirketi Türk Hava Yolları, 15 saat 15 dakikalık İstanbul Mexico City seferiyle en uzun uçuşunu gerçekleştiriyor.

Cancun

Cancun

"AMERİKA KITASI'NIN İKİ ÖNEMLİ ŞEHRİ 125 ÜLKEYE BAĞLANIYOR"

Mexico City ve Cancun hat açılışı sebebiyle Mexico City Uluslararası Havalimanı'nda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, "Bali'den sonra Amerika Kıtası'nın bu önemli iki şehrini dünyanın 125 ülkesine bağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugünden itibaren Mexico City ve Cancun'a seyahat edecek misafirlerimiz uçuşlarını Türk Hava Yolları konforu ile gerçekleştirebilecek. Yeni uçuşlarımızın Türkiye ve Meksika arasındaki ilişkileri her alanda daha da güçlendireceğine inanıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Teotihuacan Antik Şehri

Teotihuacan Antik Şehri

MEXİCO CİTY'DE NE YAPILIR?

Paris'ten sonra 150'den fazla müze ile dünyada en çok müzeye ev sahipliği yapan Mexico City'nin kültürel varlıkları dünyanın farklı ülkelerinden turistlerin ilgi odağı oluyor. Mexico City'nin yakınlarında bulunan Teotihuacan Antik Şehri ve piramitleri keşfetmeye değer diğer turistik yerleri oluşturuyor. Şehir, kolonyal dönem  mimarisi, lezzetli Meksika mutfağı, güzel meydanları ve eğlenceli etkinlikleriyle de dikkat çekiyor. Meksika için önemli bir turizm geliri sağlayan şehir, 150''i aşkın oteliyle yılda yaklaşık 4 milyon turiste ev sahipliği yapıyor. Cancun, yüzme, dalış ve eğlence etkinliklerinin yanında tarihi, yöresel yemekleri ve "Su altı heykel müzesi" ile unutulmaz bir tatil geçirmeyi arzu edilenlerin mekanı oluyor.

"LAS VEGAS VE SEATTLE'A DA UÇUŞLAR SAĞLANACAK"

Güney Amerika’nın zor bir ticaret olmasıyla söze başlayan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı,“Hedefimiz haftada 1800, yılda 100 bin yolcu taşımak. Sadece Mexico City ve Cancun’la kalmayıp gelişmelere göre Cabo San Lucas’ı da uçuş noktalarımıza ekleyebiliriz. Meksika’da da şu anda haftada 3 seferle başlamamız iyi bir başlangıç olacak. Pazarın büyüme potansiyelini görürsek bunu 4-5 frekansa çıkarabiliriz" açıklamasında bulunurken, Seatle, Orlando ve Las Vegas’ı çalıştıklarını, Kuzey Amerika’da da uçuşları üzerinde yoğunlaşıldığını sözlerine ilave etti.

Las Vegas

Las Vegas

Arapapıştı Kanyonu'na nasıl gidilir? Nerededir?

İLİŞKİLİ HABER

Arapapıştı Kanyonu'na nasıl gidilir? Nerededir?
Fethiye'de nereye gidilir? Marmaris Fethiye'de gezilecek yerler

İLİŞKİLİ HABER

Fethiye'de nereye gidilir? Marmaris Fethiye'de gezilecek yerler

BİR YORUM YAPIN 0