Trabzon turizmi lavanta bahçeleriyle canlandıracak!

Tarihi ve turistik mekanların yanı sıra manzarasıyla insanları kendine çeken Trabzon, gelecek yıllarda adını lavanta bahçeleriyle duyuracak. İşte, haberin ayrıntıları...

Trabzon'da ilk kez dikimi yapılan lavantaların gelecek yıllarda turizme ve ekonomiye kazandırılması amaçlanıyor. Proje kapsamında arazide büyümeye başlayan lavantaların turizm sektörüne de ışık tutabilmesi için alana kamelyalar, salıncaklar ve doğal fotoğraf stüdyosunun kurulacağı söyleniyor.

 

 

Trabzon

Trabzon

Trabzon Orman İşletme Müdürü Savaş Ayvaz,"Vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda hareket ederken, ilçenin de turistlik konumunu göz önünde bulundurduk. Ve halkın çok yönlü faydalanması için hem görsel hem de ekonomik manada fark yaratabilecek ürünler elde edebileceğimiz fidanlarla ağaçlandırmayı planladık" şeklinde konuştu.

 

 

Trabzon lavanta bahçeleri

Trabzon lavanta bahçeleri

700 bin gelir elde etmeyi planlayan Ayvaz,  "Üç yıl sonra fidanlarımızdan ürün almayı hedefliyoruz. Yıllık ise ortalama 700 bin lira civarında gelir elde etmeyi hedefliyoruz. Gelir ise tamamen kırsalda yaşayan yöre halkının gelir seviyesinin yükseltilmesi için kullanılacak. Artık lavanta fidanı görmek için Isparta'ya gitmeye gerek kalmayacak çünkü yöremiz lavanta bitkisiyle anılır hale gelecek" açıklamasında bulundu.

Halil Sezai ile Kibariye ilk kez aynı sahnede yer aldı!

İLİŞKİLİ HABER

Halil Sezai ile Kibariye ilk kez aynı sahnede yer aldı!
Daha önce hiç görülmeyen figür Alanya'da bulundu!

İLİŞKİLİ HABER

Daha önce hiç görülmeyen figür Alanya'da bulundu!

BİR YORUM YAPIN 0