Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Kültür ve sanatta olmamız gereken noktadan uzağız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 16. Uluslararası Türk Sanatları Kongresi'ne katılacak olan sanat tarihçileri ve akademisyenlerle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir grup sanat tarihçisi ve akademisyenle bir araya geldi. 16'ncı Uluslararası Türk Sanatları Kongresi'ne katılacak olan sanat tarihçileri ve akademisyenleri, akşam yemeğinde kabul eden Oktay, kültür ve sanat konusunda dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

cumhurbaşkanlığı külliyesi

cumhurbaşkanlığı külliyesi

Oktay, "Cumhurbaşkanımızın da her zaman altını çizdiği bir gerçek var ki o da ne yazık ki kültür ve sanat alanında olmamız gereken noktadan oldukça uzaktayız tüm gayretlerimize rağmen. Arşivlerimiz, kütüphanelerimiz yoğurulmayı, esere dönüşerek vücut bulmayı bekleyen kıymetlerle dolu. Bugün müzelerimizde sergilenenlerin haricinde, sadece depo alanlarında muhafaza edilen eserlerimiz bile, dünyaya yepyeni pencereler açacak nitelikte ve sayıdadır. Zenginliklerimizin yeniden hayat bulması için hem akademisyenlerimize hem sanatkarlarımıza hem de bizlere önemli görevler düştüğünün bilincindeyiz." mesajını verdi.

BİR YORUM YAPIN 0