Yıldız Dağı Kayak Merkezi'ne nasıl gidilir? Sivas'ta gezilecek yerler...

İç Anadolu'nun en önemli şehirlerinden biri olan Sivas, yaz ayı olduğu kadar kış ayı da rağbet görüyor. Doğası ve tarihi kabarık olan Sivas, siz ziyaretçilerini kendisine hayran bırakıyor. Peki, Sivas'ta ne yapılır?Kış turizmin odak noktası olan Yıldız Dağı Kayak Merkezi'ne nasıl gidilir? İşte, Sivas hakkında temel ayrıntılar...

İkinci ulusal kongrenin yapıldığı şehir olan Sivas; tarihi, doğal güzellikleriyle her Türkün ilgisini çekmektedir. Osmanlı İmparatorluğunun sonu olması ve cumhuriyetin kurulmasına vesile olan bu önemli şehir, içerisinde 13. yüzyıl Selçuklu mimarisinin kalıntılarından bazılarını barındırmaktadır. Peki, Sivas'ı ziyaret ettiğinizde neler yapmalısınız? Sivas'ta kışın gidebileceğiniz kayak merkezi neresidir? İşte, Sivas'ta gezilecek yerler ve yapılması gerekenler...

Sivas

Sivas

ANADOLU'NUN GÖZBEBEĞİ SİVAS'TA NE YAPILIR? 

Sivas'ta pek çok tarih yatmaktadır. Tarihseverlere kucak açan bu şehirde tarihi yerleri, tarihi camileri,tarihi dini mekan ve çay bahçelerini, tarihi müzeleri ziyaret edebilir, hoş vakit geçirebilirsiniz. Öğrenci park alanı olan Paşabahçe'de oturma parkurunda oturabilir, bisiklet yolunda bisiklet sürebilirsiniz.

Sivas

Sivas

SİVAS'TA GEZİLECEK YERLER NERELERDİR?

Yıldız Dağı Kayak Merkezi / Sivas

Yıldız Dağı Kayak Merkezi / Sivas

Yıldız Dağı Kayak Merkezi'ne Sivas merkezden servisler mevcuttur. Kent meydanı tarihi jandarma binası önü servis hareket yeri olarak bilinmektedir. Kayak merkezinde kızak, buz parkı ve acemi pisti bulunmaktadır. Telesiyej, teleski, yürüyen band (pist), yürüyen band (kızak) mevcuttur. 60 cm kar kalınlığına sahip kayak merkezi, Sivas’ın kuzeyinde, şehre 58 km mesafede, 2.552 metre yüksekliktedir. Kayak merkezine yakın yerlerde konaklama yapacağınız otelleri rahatlıkla bulabilirsiniz.

Pusat Köyü

Pusat Köyü

Popülerliğini kaybetmeyen Pusat Köyü, görselliği ile hayranlık uyandırmaya devam ediyor. Tatil köylerine taş çıkaran bu köye uğramayı ihmal etmeyin.

Şifaiye Medresesi

Şifaiye Medresesi

Sivas denince ilk akla gelen yerlerin başında; Şifaiye Medresesi vardır. Eskiden hastahane olarak kullanılmış olan bu yer adını Şifahaneden almaktadır. İçerisinde hediyelik eşya alabileceğiniz dükkanlar, oturup soluklanabileceğiniz ve bol bol fotoğraf çekeceğiniz kafeler mevcut.

Çifte Minareli Medrese

Çifte Minareli Medrese

Şifaiye Medresesi'nin hemen karşısında yer alan Çifte Minareli Medresesi, 1271 yılında yapılmıştır. Şifaiye Medrese'den çok fazla ilgi görmese de görülmeye değer bir yer. İçerisinde Şifaiye'de olduğu gibi kafeler mevcut.

Buruciye Medresesi

Buruciye Medresesi

Buruciye Medresesi, karşısındaki merdivenleriyle popülerliğini korumakta. Sivas'ta kafelerin olmasına rağmen merdivenlerde oturmak ve fotoğraf çektirmek nedense insanlar için daha keyifli bir hal alıyor. 

Sivas Kalesi

Sivas Kalesi

Tarihi bir şehir olup da kalesiz olmak olur mu? Sivas Kalesi, bağımsızlığı simgeliyor ancak kale Timur orduları tarafından yıkılıp istila edildiği için minyatür bir görsellik halini almıştır.

Divriği Ulu Cami

Divriği Ulu Cami

Divriği Ulu Cami, yerli yabancı turistler tarafından beğenilmektedir. Ulu Cami hakkındaki bilgilere sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Taşhan

Taşhan, kurulduğu zamanlarda gezgin tüccarlar için rağbet görse de, günümüzde pek ilgi gösterilmemektedir. İçerisinde hediyelik eşya dükkanı, kuyumcu ve kafe bulunmaktadır.

Sivas Kongresi

Sivas Kongresi

Sivas'ın en eski yapılarından olan Sivas Kongre Merkezi, Sivas'a yaptığınız yolculuğunuzda görülmesi gereken bir yapıt. Güvenlik nedeniyle binada gezmek mümkün değildir ancak dışarıdan bakmak bile görmenize değecektir.

Aksu ve Mısmılırmak

Aksu ve Mısmılırmak

Sivas merkezinden geçen kısmının çevresinde yapılan bu parklar Sivas’ın en güzel yerlerinden biri olan Aksu ve Mısmılırmak rengarenk duruşuyla ilgileri üzerine topluyor. Yaz aylarında yapılan ışıklandırmalar ile daha güzel bir görünüm alıyor. Kış aylarında ise suyun donması ve yağan karların görüntüsü görülmeye değecektir.

Paşabahçe

Paşabahçe

Üniversitesi öğrencilerinin, ailelerin mekanı olan Paşabahçe park alanına hafta sonu gezintisi için uğrayabilirsiniz. Şehir merkezine yakın Paşabahçe'de, mangal, spor alanları ve restoran gibi seçenekler de mevcut.

Gökpınar Gölü

Gökpınar Gölü

Kampseverler göl kenarında kamp kurabilir ve harika doğanın güzelliklerini sevdikleriyle birlikte yaşayabilir. Dalış sevenler de burada dalış etkinlerine katılabilir. Sivas'ın doğusunda kalan Gökpınar Gölü, Gürün ilçesinde yer almaktadır. Piknik alanlarına ve vadiye giriş ücretsizdir. Piknik alanında mescit ve tuvalet bulunmaktadır.

Beyin anevrizma nedir ve belirtileri nelerdir? Beyin anevrizmanın tedavisi var mıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Beyin anevrizma nedir ve belirtileri nelerdir? Beyin anevrizmanın tedavisi var mıdır?
Ilgaz Kayak Merkezi'ne nasıl gidilir? Çankırı'da gezilecek yerler neresi?

İLİŞKİLİ HABER

Ilgaz Kayak Merkezi'ne nasıl gidilir? Çankırı'da gezilecek yerler neresi?
2020 bot modelleri ve fiyatları

İLİŞKİLİ HABER

2020 bot modelleri ve fiyatları

BİR YORUM YAPIN 0