Sevdiği kıza kavuşamadı, aşık olduğu yeri yuva yaptı

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde yaşayan M. Orhan Turan, Yeşilçam filmlerine konu olacak bir aşk hikayesine sahip. Başlık parasını denkleştiremediği için sevdiği kızla evlenemeyen Turan, 54 yıl önce aşık olduğu kızla tanıştığı yerde, kendisine bir ev inşa etti. Turan'ın bu hikayesi, bir belgesel filme de konu oldu.

Eski Türk filmlerinde alışıla gelmiş olan, sevdiği kıza kavuşmak için mücadele veren genç delikanlı hikayeleri gerçek hayatta da çok bilinmese de yaşanmış acı olaylardı. 1978 yılında Kibar Feyzo filmine de konu olan başlık parası hikayesi de, bunlardan sadece biri.

m. orhan turan

m. orhan turan

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde yaşayan M. Orhan Turan, tam da böyle bir hikayeden dolayı sevdiğine kavuşamamış. 54 yıl önce bir kıza aşık olan ancak başlık parasını denkleştiremediği için sevdiğine kavuşamayan Turan, kıza aşık olduğu çeşme başına kendisi için bir ev yaptı. Turan, 54 yıllık aşkının bir gün çıkıp geleceğine inanıyor.

hasan ete

hasan ete

O'nun bu öyküsü, “Meftun” adıyla belgeselleştirildi. Genç yönetmen Hasan Ete, 2017 yapımı belgesel filmiyle; 68. Berlin Uluslararası Film Festivali ve 71. Cannes Film Festivali'nde Türkiye'den kısalar kataloğunda yer aldı. Film şimdi de, Seattle Türk Film Festivali “Humans of Anatolia” projesi aracılığıyla başta Amerika olmak üzere, çeşitli ülkelerde seyirciyle buluşacak.

Alişan'dan bomba sözler! ''Sinan Akçıl’ı dinlerken duygulanamıyorum''

İLİŞKİLİ HABER

Alişan'dan bomba sözler! ''Sinan Akçıl’ı dinlerken duygulanamıyorum''

BİR YORUM YAPIN 0