Miran isminin anlamı nedir? Miran Kuran'da geçiyor mu? Miran ne demek?

ATV ekranlarının reyting rekortmeni olan Hercai dizisi Miran ile Reyyan'ın aşkını konu ediniyor. Milyonlarca izleyici kitlesine sahip olan dizide geçen Miran ismini herkes merak eder oldu. Erkek bebek sahibi olacakların Miran isminin anlamını anlamı bakın neymiş...

Yayınlandığı günden beri reyting listelerinden ismi düşmeyen Hercai dizisi, son bölümünde de milyonları ekranlara kilitlemeyi başardı. Midyat’a İstanbullu bir iş adamı olarak gelen Miran Aslanbey, Nasuh Şadoğlu’na ortaklıktan fazlasını teklif ederek başlayan Hercai dizisindeki Miran ve Reyyan isimleri herkes tarafından merak ediliyor. Başrol oyuncu Akın Akınözü'nün canlandırdığı Miran isminin anlamını biliyor musunuz? İşte bu dönemde en çok aratılan ve manası merak edilen Miran isminin anlamı:

miran aslanbey

miran aslanbey

Miran ismi Farsça kökenli olup, "Beyler" anlamını taşıyor. Kürtçede "beylerbeyi"anlamına da gelmektedir. Ayrıca iyi insan anlamına gelen bir erkek ismidir.

MİRAN İSMİ KURANDA GEÇİYOR MU?

 Miran ismi Kuran’da geçiyor mu diye merak edenler için ise Kuran'da Miran ismi geçmiyor. Yapılan araştırmalara göre ise; Türkiye’de 7.210 tane Miran isminden bulunuyor. 

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

miran 2 yıl önce

kardeşim onu çok seviyorum

Toplam 1 beğeni

Nalan 4 yıl önce

Benim oglumun ismi Miran 2 yil once dogan ve bu ismi koydum.dogrudur ,,bey,, diye cecer be ,,prens,, diye ben okumustum.

Toplam 4 beğeni