Bursa'da iskender kebabı nerede yenir? İskender kebabı adresleri...

Bursa deyince akla ilk gelen tatlardan biri de İskender Kebabını farklı yerlerde yeme fırsatı bulabilirsiniz. İstanbul'a yaklaşık 3 saatlik mesafe olan Bursa'ya seyahatlerinizde iskender kebabını tatmak isterseniz, sizler için belirlediğimiz rotalara yönelebilirsiniz. Peki, Bursa'da en iyi iskender kebapçı nerededir? Bursa'da iskender kebap nerede yenir? İşte, Bursa'daki iskender kebabı rotaları...

Bursa'da meşe odununda yavaş yavaş pişen İskender Kebabı, 1867 yılında İskender Efendi’nin Bursa Kayhan’daki ufacık dükkanında keşfedildi. Kuzu ve koyunun bütün olarak odun kömürlü bir ocakta pişirilmesiyle yapılan bu lezzet, bir kez tadanların bir daha hayır diyemeyeceği yiyecek listelerinin arasında yer almaktadır. Bursa'da iskender kebap nerede yenir? Bursa'da iskender kebabı yenecek en iyi ve güvenilir adres rotaları...

Bursada iskender kebap nerede yenir?

Bursada iskender kebap nerede yenir?

BURSA'DA İSKENDER KEBABI NEREDE YENİR?

Cemal ve cemil usta uludağ kebapçı

Cemal ve cemil usta uludağ kebapçı

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yer alan Uludağ Kebapçısı Cemal ve Cemil Usta, ailecek sizlere enfes tatlar sunmak için fırsat kolluyor. Bursa'ya yapacağınız bir seyahatte mutlaka Osmangazi'ye giderek ailecek iskender keyfi yapmanız gereken bir mekan.

Mavi Dükkan

Mavi Dükkan

Bursa'da yaşayanların yoğun ilgi gösterdiği Mavi Dükkan mekanı, oldukça favori bir yerdir. Otantik görünümüyle müşterilerini bekleyen bu mekanda, iddialı bir iskender kebabının tadına bakabilirsiniz.

Kebapçı İskender Efendi Konağı

Kebapçı İskender Efendi Konağı

Osmangazi ilçesinde yer alan ailecek yaptığınız botanik park gezintisinden sonra tadabileceğiniz hoş, nezih bir kebapçı mekanı için Kebapçı İskender Efendi Konağı'nı değerlendirmeye alabilirsiniz.

Kebapçı İskender Merkez / Heykel

Kebapçı İskender Merkez / Heykel

Uludağ'dan dönüşte karnı acıkanlara, iskender keyfini tatmak isteyenlere özel Kebapçı İskender, geç saatlere kadar açık bir restoran olmasının yanı sıra Mavi Dükkanın kalabalığına nazaran daha sakin bir mekan olarak ilginizi çekebilir.

Kebapçı Hüseyin Usta

Kebapçı Hüseyin Usta

Bursa’da en iyi İskender Kebap’ı sunan bir diğer adres Kebapçı Hüseyin Usta’dır. Salaş bir mekan olan meşhur kebapçı, ailelerin tercih edeceği bir lezzet durağı olacaktır. Çalışanların sıcak kanlılığı ve müşterileri iyi şekilde ağırlamaları, evinizde gibi rahat hissettirecek.

Yüce Hünkar Meşhur Bursa Kebapçısı

Yüce Hünkar Meşhur Bursa Kebapçısı

Yeşil Cami’nin yakınlarda yer alan Yüce Hünkar Meşhur Bursa Kebapçısı, 1961 yılından bu yana hizmet vermektedir. Kebap lezzetinin sırrının tereyağı, yoğurt ve pidede saklı olduğu söylenen gözde kebapçının kullandığı etler, Uludağ’da beslenen koyun etinden yapılmakta.

BİR YORUM YAPIN 0