Geleceği Yazan Kadınlar'ın ödülleri Emine Erdoğan'dan

Turkcell ve TOBB işbirliğinde bu yıl 3.'sü düzenlenen Geleceği Yazan Kadınlar projesi, ödüllerini sahipleriyle buluşturdu. Kazananlara ödüllerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan takdim etti.

Türkiye’de iş istihdamında kadın girişimciliğini arttırmak amacıyla yola çıkan Geleceği Yazan Kadınlar Projesi, bu yıl da katılımcılarının hayallerini gerçekleştirmesi amacıyla, ödüllerini sundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın desteklediği ve Turkcell ile TOBB’un işbirliği sayesinde hayata geçen projede, dereceye giren isimlere ödüllerini Emine Erdoğan takdim etti.

Geleceği Yazan Kadınlar projesi

Geleceği Yazan Kadınlar projesi

Emine Erdoğan, geceyle ilgili duygularını, şu sözlerle dile getirdi:

'Turkcell ve TOBB işbirliğiyle hayata geçirilen, kadınların teknoloji alanında girişimciliğine ve istihdamına verdiği destekle, uluslararası platformlarda örnek gösterilen ‘Geleceği Yazan Kadınlar’ Projesi 2019 yılı ödül törenine katıldım. ‪Fikri olan ve kendine güveni olan her kadın, artık dünyanın geleceğini değiştirebileceğini biliyor. Anne babaları ve eğitimcilerimizi, kızlarımızı bilim ve teknolojiyle erken yaşlarda tanıştırmaya çağırıyorum.‬ ‪Bırakın çocuklarımız akıllarına kanat taksın!'

Turkcell Küçükyalı Plaza’da düzenlenen final törenine; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan katıldı.

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

Projeye toplamda 1600 kadın başvuruda bulundu. Finale toplamda 10 proje kaldı. Tören sırasında konuşan Emine Erdoğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Geleceği Yazan Kadınlar projesine gittikçe artan ilgi, kadınlarımızın, gelecek için söyleyecek çok sözü olduğunun bir göstergesidir. 3000’e yakın kadınımız başvurmuş. Başvuran tüm kadınların birbirinden harika fikirleri var. Bu fikirlerin her biri, hayatı herkes için güzelleştirmek amacıyla ortaya çıkmış görünüyor. Bize bu heyecanı yaşatan Turkcell’in ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin her kademedeki çalışanını can-ı gönülden tebrik ediyorum. Teknoloji alanının kadınlara olan ihtiyacını keskin bir ferasetle gördünüz. Kadınların güçlendirilmesine odaklanan bu projeyle, uluslararası platformda da başarılar kazandınız. Dünyaya örnek proje olarak anıldınız. Fikri olan, kendine güvenen her kadın, dünyanın geleceğine katkıda bulunabileceğini görüyor. Zaten önemli olan, hayalleri inançla harmanlamayı başarmaktır. Umuyorum, ülkemizin tüm kurumları, kadın zekasını işlerine katmada yarışır hale gelirler. Çünkü büyük başarılara imza atmanın tek yolu budur. Bilgisayar ya da teknoloji dediğimizde akla önce erkekler geliyor. Erkekler bu alanın kurucusu, kadınlar ise tüketicisi gibi bir algı var. Oysa parlak fikirlerin ve icat etmenin cinsiyeti yoktur. Şu bir gerçek ki bizi, dünyada kadın ruhunun daha etkin olacağı bir gelecek bekliyor. Buradan tüm eğitimcilerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. 2023 hedeflerimize emin adımlarla yürürken bilim, teknoloji ve mühendislik alanlarında kız öğrenci sayımızı artıralım.”

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Geleceği Yazan Kadınlar projesini bu anlamda çok kıymetli buluyorum. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB ve Turkcell’in bu konudaki işbirliğini de takdirle karşılıyorum. Bakanlık olarak misyonumuz kadın girişimci potansiyelini gerek nitelik gerekse nicelik olarak geliştirmek. Dolayısıyla Geleceği Yazan Kadınlar projesi gibi pek çok projenin her zaman yanında olduk. Kadınların özenli, dikkatli ve farklı bakış açılarının özellikle bu sektörlerde değerlendirilmesi gerektiğini anladık. Katma değeri yüksek sektörlerde yer almalarını çok değerli bir kazanım olarak sayıyoruz. Bakanlık olarak kadın iş gücünün ekonomiye daha fazla katkı sağlaması için gayret göstermekteyiz. Özellikle kadınlarımızın milli teknoloji hamlesini, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çok önem verdiği milli teknoloji hamlesinde yazılım teknolojilerini geliştirmek son derece kritik önem taşımaktadır.”

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bazı uluslararası fonlar projeyi desteklemek için hazırlar. 'Biz kadınlara kodlama öğreteceğiz.' dediğimiz zaman İstanbul Ticaret Odası başta olmak üzere pek ciddiye almadılar ama kadınların iradesiyle bu proje gerçekleşti. Projeye bugüne kadar yaklaşık üç bin kadınımız başvurmuş. Katılan her bir projenin ekonomik değeri ve uygulanabilirliği var. Kadınların iş gücüne katılımında son 10 yılda çok büyük artış var, yüzde 35 seviyesinde. Amacımız bunu yüzde 60'lar seviyesine ulaştırmak. Kadın girişimcilik network sistemini geliştiriyoruz. Bu sistem üzerinden kadın girişimcilerimiz birbirleri ile irtibatta olabilecekler. 21'inci yüzyılın küresel ekonomisinde, e-ticaret, e-pazarlama, yapay zeka, blokzincir gibi yenilikler günlük yaşantımıza girmiş durumda. Kadınlarımızın biz artık sadece girişimci olmasını istemiyoruz, yüksek teknolojili ürün üretiminde sadece faydalanıcı değil, üretici olmalarını bekliyoruz.”

Çağlar Ertuğrul'dan "Dağ 3" müjdesi!

İLİŞKİLİ HABER

Çağlar Ertuğrul'dan "Dağ 3" müjdesi!
Emine Erdoğan, 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde konuşacak

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan, 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde konuşacak

BİR YORUM YAPIN 0