Cumhurbaşkanı Erdoğan günümüz dizilerin evlilik dışı hayatı özendirmesine sert çıktı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir davette son zamanlarda dizilerde artış gösteren evlilik dışı çocuk yapılmasına tepki gösterdi.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde engelli vatandaşların ve devlet korumasından yararlanmış gençlerin kamu kurumlarına yerleştirilmesi töreninde açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aile kurumu hakkında şunları söyledi: "Aile kurumu milli varlığımız bel kemiğidir. Büyük ve güçlü Türkiye hedefimize ulaşabilmenin en önemli şartlarından biri; aile kurumunu sağlam bir şekilde ayakta tutmaktır. Aksi takdirde tıpkı omurgası çökmüş bedenin felç olması gibi aile kurumu dağılmış bir toplumunda yerle yeksan olması kaçınılmazdır. Bugün batı toplumlarını bekleyen en büyük tehdit budur. Batı çöküyor. Niye? Aile diye bir kavram buralarda kalmamış. Ama şimdi bizi de tehdit ediyor. Aile kurumu dağıldığında nüfus da azalmaya başlıyor. Güçlü milletler güçlü ailelerden oluşur."

"GENÇLER 30'U AŞKIN YAŞTA EVLENİYOR YA DA EVDE KALIYOR"

Gençlerin evlenmediğinden bahseden Erdoğan, "Neden 3 çocuk diyorum, çünkü güçlü milletler güçlü ailelerden oluşur. Doğum noktasında kısırlaştırma politikası güttüler. Neden nüfusumuz azalsın diye. Nüfusumuz çoğalmalı ki ekonominin bel kemiği nüfustur. İnsan varsa para var, üretim var, tüketim var. İnsan yoksa bunların hiçbiri yok. Aile kurumu dağıldığında nüfusta azalmaya başlıyor. Pek çok batı toplumu bir süre sonra yeryüzünden silinme ihtimali ile karşı karşıya. Türkiye de aynı tehditle yüzleşmiştir. Gençlerimiz evlenmiyor, rakam yukarı çıkıyor. Çoğu 30'u aşkın yaşta evleniyor ya da evde kalıyor. Hiç evlenmeyenlerin sayısı da artıyor. Medya aracılığıyla özendirilmeye çalışılıyor. Aile kurumlarını kurutmaya çalışan semboller bilinçli kurutulmaya çalışılırken, aile kurumu küçümseniyor" dedi.

"NİKAH DIŞI EVLİLİK BİZİM DEĞERLERİMİZDE YOK"

Dizi ve programlardan da bahseden Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Evlilik dışı hayat medya aracılığıyla özendirilmeye çalışılıyor. Aile kökünü kurutmayı amaçlayan sembollerin önü açılmaya çalışılıyor. Bu büyük tehlikeye hep birlikte karşı koymalıyız. Nikah dışı evlilik bizim değerlerimizde yok. Buna hep birlikte tavır koymalıyız."

Erkan Petekkaya: Bana rüşvet teklif ettiler!

İLİŞKİLİ HABER

Erkan Petekkaya: Bana rüşvet teklif ettiler!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 21

İbrahim 4 yıl önce

RTÜK ne iş yapar?

hamo aga 4 yıl önce

gençler kadınlara yapılan pozitif ayrımcılığı gördümü evlilikten korkuyor ne evlenecem de bu kanunlarla uğraşacam diyor bir bakın bdşanan çiftlere erkeğe adeta zulum yapılıyor kadın ölümlerinin sebebini bu kanunlara bağlıyorum ben mesela adam evlenmiş bir yıl evli kalmış ayrılmışlar kadına ömür boyu nafaka ödüyor kadında o parayı alıp nikahsız yaşadığı başka adamla yiyor adam napsın şimdi selam ve dua ile

vatandaş 4 yıl önce

ne yapacağımızı şaştık reis şu erken evlilikten doğan mağduriyeti kaldırın sınırlama gelip çocuklar babalarına kavuşsun

siyasi kavun 4 yıl önce

Maddi sıkıntılardan dolayı evlilik yaşı iyice yükseldi ki esas sebep bu.

mem 4 yıl önce

Reis, dediklerinde haklı olmakla birlikte , tez zamanda İstanbul Sözleşmesi , 6284 sayılı Kanun ve nafaka sorunu ortadan kaldırılmalıdır. Bunlar kalkmadan ne aile kalır ortada ne haya ne edep...Kadın cinayetleri İstanbul sözleşmesi ve 6284 sayılı Kanundan sonra ciddi artış göstermiş durumda. Kadını koruyacağız derken erkeğin haysiyeti ayaklar altına alındı... Tez Avrupadan kanun devşirme yöntemi bırakılarak dinimize , örf ve adetimize uygun kanunlar yapılmalıdır.... Yoksa Allah muhafaza gidişat çok daha kötü günlerin geleceğini göstermektedir.

Yorumların Tümünü Okuyun