Hüma isminin anlamı nedir? Hüma ne demek? Hüma Kuran'da geçiyor mu?

Kısa ve kolay söylenebilir hem de anlamından dolayı çok sık kullanılan Hüma ismi, ülkemizde 2.823 tane bulunuyor. Özellikle son birkaç yılda çok fazla tercih edilen Hüma isminin anlamını merak edenler için detaylı bir şekilde araştırdık.

Bebeğinize koyabileceğiniz dünyada binlerce hatta milyonlarca isim bulunuyor. Bu isimlerin arasında bir türlü koyacağınız isme karar veremediyseniz anlamlarına bakmanız size biraz daha yardımcı olacaktır. İsminin güzelliğinden çok anlamının güzel olması sizi de mutlu edecektir. Hüma ismi de anlamı güzel olanlardan. Doğacak bebeklerine bu ismi koymak isteyen ebeveynler tarafından araştırılan Hüma isminin anlamını sizlerle paylaşıyoruz.

HÜMA İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Türk Dil Kurumunda (TDK) Hüma isminin anlamı 'başına konduğu kişilere mutluluk getiren' şeklindedir. Arapça kökenli olan Hüma ismi, diğer bir anlamı ise; saadet, mutluluk ve devlet kuşu anlamlarına gelmektedir. Türkiye’de 2.823 tane olan Hüma ismi İstanbul'da 359 tane kişide bulunmaktadır. 

HÜMA İSMİ KUR'AN-I KERİM'DE GEÇER Mİ?

Hüma Kur’an’ı Kerim’de geçmez ancak sözlük anlamına baktığımızda, konulmasına engel olacak bir durum görünmemektedir. 

Çocuklara korku filmi izletilmeli mi?

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklara korku filmi izletilmeli mi?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 4

Anne 1 yıl önce

Evet Ayetel Kürsi de geçiyor oradan aklıma geldi benim zaten ama hangi siteye baksam Kur'an da geçmiyor diyor neden böyle Ayetel Kürsi bakaranin son ayetleri sonuçta nasıl geçmiyor

Toplam 1 beğeni

Emine 1 yıl önce

Hüma Ela nasıl

Aysel 2 yıl önce

Hüma Ayetel kürside,hıfzihüma diye,yine aklımda kalan 9. Cüzde aynı satırda iki defa geçiyor.

Toplam 1 beğeni

Ayhan 2 yıl önce

Hüma ismi kur'an'da yüzlerce geçiyor çünkü arapçada hüma zamirdir ona ve onlar anlamına gelir.

Toplam 3 beğeni