Asil ne demek? Asil isminin anlamı nedir? Asil ismi Kuranda geçer mi?

Son günlerde özellikle de Aslıhan Doğan Turan'ın ikinci erkek bebeğine koyacağını açıkladıktan sonra Asil ismi adeta Google arama motorunda binlerce tıklanma aldı. Binlerce insanın merak ettiği Asil ismi ne demek? Asil Kuran'da geçiyor mu? diye merak ediyorsanız haberimizin detaylarında görebilirsiniz.

Doğacak erkek bebeğinize daha önce duyulmamış ve farklı bir isim koymayı düşünüyorsanız Asil ismini düşünebilirsiniz. 12 Mart 2018'de nikah masasına oturan Arda Turan ve Aslıhan Doğan Turan çifti geçtiğimiz Ekim ayında ilk bebekleri Hamza Arda'yı kucaklarına almıştı. Şimdi ikinci kez erkek bebeğini kucağına alan olan Aslıhan, bebeğin isminin Asil Aslan olduğunu duyurdu. Bu açıklamadan sonra Asil ne demek diye aratılmaya başlandı.

ASİL NE DEMEK?

Asil ismi üç farklı anlama gelmektedir. Soylu, yüksek duygu ile yapılan, bir görevde temelli olan, vekil karşıtı manasına gelmektedir. Sözlükteki anlamı ise iyice kökleşmiş, yüksek duygularla hareket eden demektir. 

ASİL İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Kökeni Arapça olan Asil isminden Türkiye’de tam 3.003'de var. Ancak Asil ismi Kuran'da geçmemektedir. 

ASİL İSMİNİN YANINA YAKIŞAN İSİMLER

Asim:Tamiz, Namuslu, Ahlaklı.
Asime: Yasak, Yanına Yaklaşılamayan.
Asi: Çok İsyan Eden, İsyancı.
Asif: Çok Sert, Şiddetli, Güçlü Rüzgâr, Kasırga.
Asiman: Gök, Gökyüzü, Asuman.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0