Beykoz Kelebek çiftliği nerede, nasıl gidilir? Giriş ücretleri ne kadar

İstanbul Kelebek Çiftliği, Botanik Park içinde uçuşan tropikal kelebeklerin bulunduğu çocuklarınızla birlikte hem kelebekleri tanıyıp hem de botanik parkın tadını çıkarabileceğiniz, ormanlarla çevrili 5 dönümlük bir yerdir. Peki, Beykoz Kelebek çiftliğine nasıl gidilir?

Kelebek Çiftliği, İstanbul'un Beykoz ilçesinde bulunan Türkiye’nin ilk kelebek çiftliğidir. Botanik bir bahçe içerisine dizayn edilmiş olan çiftlik, Polonezköy Tabiat Parkı’nın hemen yanında bulunmaktadır. Yerli ve yabancı turistlerin ilgilisini çeken çiftliğin kurucusu emekli öğretmen Çiğdem Ünlü'dür. 5 dönümlük bir arazi üzerine kurulan merkezde, soyu 50 bin yıl öncesine dayanan kelebekler bulunmaktadır. Ancak bu kelebekler, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya durmaktadırlar. Kelebek serasındaki kelebekler, tüm dünyadaki çiftlerde bulundurulmak üzere özel olarak üretilmektedir. Giriş yapan ziyaretçilere rehberlerin eşlik ettiği yerde, isteyenler için sinevizyon gösterisi de yapılabilmektedir.

Kelebek çiftliğine nasıl gidilir?

Kelebek çiftliğine nasıl gidilir?

BEYKOZ KELEBEK ÇİFTLİĞİ'NE NASIL GİDİLİR?

İstanbul Kelebek Çiftliği Beykoz’da, Polonezköy Tabiat Parkı’nın yanı başında yer alıyor. Özel aracınız ile geliyorsanız, Polonezköy yönüne saptıktan sonra ilerlemeye devam ediniz. 50 metre ileride Zerzevatçıköy sapağından sola aşağı doğru devam edilir. 200 metre ileride sağ tarafta İstanbul Kelebek Çiftliği’ni göreceksiniz. 135K, 136R İETT otobüsleriyle bu çiftliğe ulaşabilirsiniz.

Kelebek çiftliği hakkında

Kelebek çiftliği hakkında

Kelebek Çiftliği'nin açık adresi şu şekildedir: Fatih Sultan Caddesi, Zerzevatçıköy Beykoz - İstanbul / Acarkent Bitişiği.

GİRİŞ ÜCRETLERİ;

Çiftlikte engelli birey ziyaretçiler için %50 indirim uygulanır. Diğer yaş grupları için ücretler şu şekildedir:

- 15 yaş ve üzeri yetişkinler: 30 TL

- 3-14 yaş aralığındaki çocuklar: 25 TL

- 2 yetişkin ve 2 çocuktan oluşan Aile Paketi: 90 TL

KELEBEK ÇİFTLİĞİNİN HİKAYESİ;

Kelebeğin hikayesi bir hayatta kalma hikayesidir. Yumurtadan kelebeğe dönüşüm yolculuğu, doğanın en inanılmaz mucizelerinden biridir. Bütün zorluklara ve sayılarını azaltan düşmanlarına rağmen, savunmasız görünen bu muhteşem canlıların yumurtadan çıkmalarından itibaren gösterdikleri hayatta kalma mücadelesinin ödülü, renkli bir uçuşla geçen kısacık birkaç gündür.

Kelebek çiftliğinin hikayesi

Kelebek çiftliğinin hikayesi

Kelebek çiftliği kurulurken bu hikayeden ilham alınmış, kelebeklerin soylarının tükenmeden devam etmesi amacı güdülmüştür.Kelebek serasındaki kelebekler doğal hayattan alınmış değiller.Sadece tüm dünyadaki çiftliklerde bulundurulmak üzere özel olarak üretilmektedirler. Üretim yapılan köylerdeki yaşayanlar için de önemli bir gelir kaynağı oluşturuyorlar.

BİR YORUM YAPIN 0