Evden çıkmayanlar mutfağa girdi! Marketlerde mayalar bitti...

Koronavirüs nedeniyle "Evde Kal" çağrılarına uyan vatandaşlar önce markete sonra da mutfaktan çıkmıyor. Evde kendi ekmeğini yapan vatandaşlar markette maya bırakmadı.

Salgın nedeniyle evlerden çıkmayan vatandaşlar, daha güvenli ve hijyenik olduğunu düşündüğünden evde kendi ekmeğini yapmaya başladı. Her gün kek, börek, poğaça en çok da kendi hijyenik ve sağlıklı ekmeğini yapanların oranında dikkat çeken bir artış var. Hal böyle iken ekmek satışları da düştü. Uzmanlar ekmek satışlarının %40 derecede düştüğünü açıkladı. 

"SIKINTI YOK DEDİLER"

Çoğu satış noktasında maya bulunmaz iken, unda ise 1 ayda 3 aylık satış yapıldı. Ortaya çıkan sürpriz talep artışı sonrasında harekete geçen maya üreticileri tam kapasite üretimle siparişleri yetiştirmeye çalışıyor. Un üreticileri ise, kapasitesinin yurt içi talebin iki katından fazla olduğuna işaret ederek 'sıkıntı yok' mesajı veriyor.

Özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde ürün sıkıntısının yaşandığı tespit edilince harekete geçen firmalar, marketlere ve diğer perakende noktalarına yeni ürün sevkiyatına başladı. Hatta vatandaşın cebini rahatlatacak yeni gramajlarda ürünler de geliştirildi ve piyasaya bu hafta sunulacak.

Bakan Akar'dan son dakika açıklama: Haftada 10 milyon maske üreteceğiz

İLİŞKİLİ HABER

Bakan Akar'dan son dakika açıklama: Haftada 10 milyon maske üreteceğiz
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0