Karavan nasıl kiralanır? Karavan kiralama fiyatları 2020

Hem romantik hem sakin hem de kalabalıktan uzak bir tatil yapmak isteyenlerin karavan kiralama düşüncesi hep vardır. İçerisinde her türlü ihtiyacın bulunduğu karavan otele para vermek yerine daha güzel bir tatil geçirmenizi sağlayacaktır. Peki karavan nasıl kiralanır? İstanbul'dan karavan kiralama fiyatları 2020 nasıl? Tüm detaylar yazımızda.

Karavan, bir otomobilin veya başka bir taşıtın arkasına takılan ve ev gibi kullanılabilen, tekerlekli, üstü kapalı römork veya kendine ait motoru olabilen araçtır. Karavanlar genellikle tatil seyahati amacıyla kullanılır. Yurtiçinde klasik bir tatile de sıcak bakmayanlar için muhteşem bir fikir olan karavan tatilini bir kez deneyenler mutlaka ikinci kez ne zaman gideriz planlamasını yapıyor. Bu yaz tatilini karavanla yapmayı planlayanlar için bir rehber oluşturduk. Karavan kiralamak isteyenlerin öncelikle bilmesi gereken; motokaravanlar için 3.5 tona kadar özel bir ehliyet sınıfı yok. Çekme karavanda ise zaten kendi aracınızı kullanıyorsunuz ama 750 kilograma kadar B sınıfı, üstüne ise D sınıfı ehliyet gerekiyor. 3 kişi ve daha az kişi sayısı için 10 m2'lik küçük karavanlar idealdir. Genellikle kiralayacağınız karavanın içerisinde; yatak, mutfak, sandalye, TV, bardak, tencere-tabak, ocak, dolaplar, duş ve tuvalet gibi demirbaş ihtiyaçlar bulunuyor. 

KARAVAN KİRALAMA FİYATLARI NE KADAR?

bir karavanın günlük kirası Türkiye’de 350-450 TL civarında. 2 tip karavan çeşidi var. Biri, aracı üzerinde olan motorlu karavan. Öbürüyse araçların arkasına takılan çekme karavan. Motokaravanlar da 4’e ayrılıyor:

Camper tarzı yani panelvanın karavana dönüştürüldüğü minibüsler, alkoven tipi, yarı entegre ve tam entegre... Türkiye’de genellikle camper ve alkoven tipi karavanlar revaçta. 

Kiralanan karavanlarda kaç kişilik araçlar olduklarına göre yastık yorgan ve temiz nevresim takımları bulunuyor. Yine de yanınıza ekstra birkaç battaniye almak iyi bir fikir çünkü karavanlar çabuk ısınıp çabuk soğuyan araçlardır. Savrulma ve devrilme ihtimaline karşılık hızınız 80 km'nin üzerine çıkmasın. 

Lastik kontrollerinizi mutlaka yaptırın ve olası lastik patlamasına karşı hazırlıklı olun. 

Özellikle karavanın içinde 4 kişiyseniz gerçekten çok sıcak olacaktır. Böcek ve sinek sorunundan dolayı camı ve pencereyi de öyle sık sık açamayacaksınız

Karavanlarda genelde 30 ila 10 litre su tankları oluyor. Yani 1 günde rahatlıkla banyo yapıp bulaşık yıkayabilirsiniz. Tuvalet için ise ayrı bir pis su tankı bulunuyor.

İstanbul'da kamp yapılacak yerler! Kampa neler götürülür?

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul'da kamp yapılacak yerler! Kampa neler götürülür?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

sznxmzx 2 yıl önce

karavanin ici boyukdu 3 nefer qala biler