Kocaeli Yuvacık'a nasıl gidilir? Kocaeli Yuvacık'ta gezmek için bir günlük rehber

İstanbul'a en yakın rotalarda keyifli bir hafta geçirmek isteyenler için Kocaeli Yuvacık tam da size göre. Doğanın tüm enerjisi ile vücudunuzu dinlendirip huzurlu bir ortamda misler gibi kahvaltı yapmak isteyenlere özel Kocaeli Yuvacık'a nasıl gidilir ve Kocaeli Yuvacık'te neler yapılabilir? Tüm sorularının yanıtı yazımızda.

Koronavirüs salgını sonrasında yeni normalleşme döneminde ailecek şehrinize yakın bir yerlerde ufak çaplı tatil yapmak isteyebilirsiniz. Hem yaz hem kış hemde sonbahar mevsiminin vazgeçilmezlerinden biri olan Kocaeli ilimizin İzmit merkezine bağlı Yuvacık da tam aradığınız türden. İzmit'e sadece 10-12 kilometre uzaklıkta olan İzmit Körfezi'nin Doğu ucunda olan 25 metrekareye alanına sahip tam bir Karadeniz yaylalarını anımsatan Yuvacık, en zengin su kaynaklarını içerisinde barındırıyor. Tam bir cennet görünümünde olan Yuvacık, nüfusunun büyük bir bölümünü Rizeliler oluşturuyor. Tam da şu sıralarda Instagram fenomenlerinin sık sık gittiği sosyal medyada da meşhur olan Yuvacık, seyir tepesini olduğu yerde çay bahçeleri mevcuttur. Hafta sonunda İstanbul’dan çok uzaklaşmadan Karadeniz yaylalarının keyfini yaşamanız mümkün.

Kiremitte alabalığı, sac kavurması, köy peynirli, köy ekmekli, muhlamalı geleneksel Karadeniz kahvaltısı spesiyalleri arasında. 

YUVACIK'A NASIL GİDİLİR?

Yuvacık (Kirazdere) barajının en tepesine tek ulaşım şekli arabadır. Herhangi bir toplu taşıma aracı gitmemektedir. Yuvacık, İzmit- Bursa karayolu üzerinde İstanbul'dan Bursa` istikamtine ilerlediğinizde İzmit'ten 10km. dışarıda bulunmaktadır. Yuvacık sapağından girdiğinizde karaya doğru 5 km. ilerlediğinizde Yuvacık'a ulaşabilirsiniz.

Kocaeli Yuvacık arası yaklaşık 25 kilometre (km) mesafede ve araçla yaklaşık 30 dakika kadar sürmektedir.



İstanbul Yuvacık arası yaklaşık 117 kilometre (km) mesafede ve araçla yaklaşık 2 saat kadar sürmektedir.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0