Kontrollü normalleşme sürecinde yat turizmine büyük ilgi!

Turizm, koronavirüs salgınından dolayı en çok etkilenen sektörler arasında yerini aldı. Havalarında ısınmasıyla birlikte yat turizmine olan ilgi arttı. Kontrollü normalleşme sürecinde gidilecek en güzel koylar:

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından sonra kontrollü normalleşmeyle birlikte yat satışlarında büyük patlama gerçekleşti. Daha çok Antalya, Kaş ve Alanya marinalarına giriş izni veriliyor. Bu bölgelerde halk sağlığı merkezine daha yakın olduğu için girişler daha kolay olmakta. Tatil yapacak olan insanların yatlara yönelmesinin sebeplerin başında tamamen izole bir yaşam oluyor. Yatın büyüklüğüne göre kişi sayısı belirleniyor. Bu sayede insanlar aileleriyle birlikte daha izole ve güvenli bir tatil yapıyor.

FARALYA KOYU / FETHİYE

Faralya koyu, masmavi sularıyla kartpostalları aratmayan görüntüsüyle bütün yatçıların ilgi odağı. Denizden ulaşımı sebebiyle de normalleşme sürecinde yat turizminde en uğrak noktalardan.

AKVARYUM KOYU / BOZCAADA

Akvaryum koyu, isminden anlaşılacağı gibi berrak cam gibi, tertemiz deniziyle isminin hakkını veriyor. Daha çok dalış severlerin tercih ettiği bu koy da herhangi bir tesis bulunmamaktadır. 

SAZAK KOYU / ANTALYA

Antalya da Olimpos ve  Adresan'ın birleştiği yerde yer alıyor. Buraya gidebilmek için yaklaşık 10 km yol yürümeniz gerekiyor. Masmavi denizin eşsiz güzelliğini  ve yemyeşil doğanın içinde kendinizi büyülenmiş hissedeceksiniz. 

GİZLİ LİMAN / GÖKÇEADA

Gizli liman, normalleşme sürecinde, huzurlu ve herkesten uzak bir tatil yapmak isteyenlerin asla kaçırmayacağı bir yer ve atmosferiyle doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Çok uzun sahile ve bembeyaz, incecik kumlara sahip aynı zamanda doğal güzelliğini koruyor. Koyda herhangi bir tesis bulunmadığı için yanınıza ihtiyacınız olabilecek her şeyi almayı unutmayın.

BONCUK KOYU / AKYAKA 

Muğla'da  Akyaka da bulunan Boncuk koyu, son dönemlerde bazı insanlar tarafından keşfedilmeye başladı. Turizmin merkezlerinden olan Muğla da bulunan bu koy sakin bir balıkçı kasabası olma özelliğini taşıyor. Keşfetmek isteyenlerin en şaşıracağı şey ise bu "Kum Köpekbalığı" cinsinin Türkiye'de sadece burada görülüyor olması. Dalış yapmak isteyenlerin ve su altı fotoğrafçıların tercih ettiği yerler arasında...

Yaz sofraları için şık dekorasyon detayları

İLİŞKİLİ HABER

Yaz sofraları için şık dekorasyon detayları
Vanilyanın faydaları nelerdir? Vanilya yağının iyi geldiği...

İLİŞKİLİ HABER

Vanilyanın faydaları nelerdir? Vanilya yağının iyi geldiği...
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0