İstanbul'da piknik yapılacak en güzel ve en güvenli yerler

Normalleşme sürecine girdiğimiz şu dönemde İstanbul'da ve İstanbul'a yakın yerlerde hafta sonları piknik yapmak için pek çok seçeneğiniz bulunuyor. Sevdiklerinizle birlikte doğayla iç içe olabileceğiniz piknik alanlarını sizler için araştırdık. İşte İstanbul'da piknik yapılacak en güzel ve en güvenli yerler:

Havaları ısınmasıyla birlikte İstanbul'un kalabalık ve gürültüsünden bir nebze uzaklaşmak isteyenlerin tercih edebileceği çok seçenek bulunuyor. Doğayla iç içe çok güzel piknik alanlarını keşfedip yemek yemekten keyif alacağınız unutamayacağınız güzel bir gün geçirebilirsiniz. Bir yandan yemek yeyip güneşin tadını çıkarabileceğiniz, ailenizle doğanın içerisinde dinlenip çocuklarınızla oyun oynayarak fazla enerjilerinizi atabilirler. Gün sonunda ise bedeninizde hissettiğiniz rahatlamanın yeri hiçbir şeyle değiştirilemez.Şehirden biraz uzaklaşıp hafta sonu aileniz ve sevdiklerinizle beraber kafa dinlemek, huzurlu ve güvenli bir gün geçirmek istiyorsanız bu piknik alanları tam size göre.

SAKLI GÖL/ ŞİLE

Saklı göl, doğası ve muhteşem göl manzarasıyla ailece gidip piknik yapabilir manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Küçük ve patika yollardan geçip piknik yapılacak alanlara ulaşabilirsiniz. Piknik alanlarında bulunan masalarda oturup yemek yiyip muhteşem havasında sevdiklerinizle ip atlayıp top oynayabilirsiniz.

BELGRAD ORMANI / SARIYER

Belgrad ormanı, yürüyüş parkurları, piknik alanları su kemerleri ve daha birçok etkinlik yapabileceğiniz sayısız güzellikleri içinde barındırıyor. Arabanızla gidip kafa dinleyip, rahatça mangal yakabileceğiniz piknik alanları mevcut. Ayrıca 6 km yürüyüş parkurunda yürüyebilir tertemiz bir doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Dilerseniz ormanda ücret karşılığında atlara binip günün keyfini çıkarabilirsiniz.

POLONEZ PARK / POLONEZKÖY

Polonezköy, İstanbul'da gürültüden uzak bir gün geçirmek isteyenlerin sıkça tercih ettiği yerler arasında. Polonez köy tabiat parkına gitmek istediğiniz zaman piknik sepeti hazırlamadan orda bulunan tesislerde oturup yemek yiyip doğanın tadına varabilirsiniz. 

TAŞDELEN MESİRE ALANI / ÇEKMEKÖY

Tarihi taşdelen çeşmesinden doğal su içebileceğiniz çok geniş bir alana sahip çam ağaçlarının kapladığı bir mesire alanı. Taşdelen mesire alanında mangal yapabilir, doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Ayrıca oynamak isteyenler için paintball bile bulunuyor. 

DİLBURNU / BÜYÜKADA

Denizle ulaşım sağlayabileceğiniz Dilburnu, kolayca mangal yapabileceğiniz yerlerden. Dilerseniz mangalınızı yanınızda getirebilir ya da orda buunan işletmelerden temin edebilirsiniz. İskeleden  indiğinizde yürüme mesafesi bulunan Dilburnuna isterseniz bisiklet kiralayarak giebilir ya da yeni getirilen elektrikli faytonları kullanarak daha hızlı ulaşım sağlayabilirsiniz.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0