Esra Özayyıldız yapamazsın diyenlere rağmen tek koluyla başardı!

Doğuştan tek kollu olan Esra Özayyıldız , "Yapamazsın, edemezsin" diyen akrabalarına inat Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda aldığı eğitimle kilim ve halı dokumayı öğrendi. Dokuduğu ürünleri satarak gelir elde etmeye başlayan Özayyıldız, "Şevkimi kırmaya çalışanlar olsa da azmimi hiç kaybetmedim ve sonunda başardım. Uzuv eksikliği hayalleri gerçekleştirmeye engel değil" dedi.

Korona salgını nedeniyle 3 aydır kapalı olan Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı, yeni normalleşme süreciyle birlikte kapılarını yeniden hizmete açtı.

Engelliler Sarayı’nda eğitim görülen 10 sınıftan biri de Kilim ve Halı Dokuma atölyesi. Bu sınıfta zihinsel, fiziksel, otistik ve down sendromlu olmak üzere 65 engelli kurs görüyor.

Kursiyerlerden kimi hayallerini kimi de içinde yaşadığı duyguları renk renk desen desen dokuduğu kilimlere döküyor.

UZUV EKSİKLİĞİ ENGEL DEĞİL

Dokuma tezgahının başında heyecanlı şekilde ilmek ören kursiyerlerden 27 yaşındaki Esra Özayyıldız, tek koluyla dikkat çekiyor. Doğuştan tek kollu olan Özayyıldız, çalışma azmiyle evden çıkmak istemeyen engellilere çok güzel örnek oluyor. Engelliler Sarayıyla birlikte hayatının değiştiğini söyleyen Özayyıldız,

"6 yıl öncesine kadar eve kapanmıştım. Evde odama çekilmiş hayata küsmüş bir durumdaydım. Hiçbir iş yapmıyordum. Duvarlar üstüme geliyordu. Akrabalarım tek kolumla bir şey yapamayacağımı söylüyorlardı. Hayallerimi anlattığımda bana gülüyorlardı. Şevkimi kırmaya çalışanlar olsa da azmimi hiç kaybetmedim ve sonunda başardım.  Uzuv eksikliği hayalleri gerçekleştirmeye engel değil. Engelliler Sarayı’na geldikten sonra hocam ve arkadaşlarım bana çok destek oldular" dedi.

Engellilerin sosyalleşmesi için projeler geliştirdiklerini söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, başarmak isteyen engellilere Esra’yı örnek gösterdi.

Dünyaca ünlü oyuncu Naya Rivera'nın otopsi raporu çıktı

İLİŞKİLİ HABER

Dünyaca ünlü oyuncu Naya Rivera'nın otopsi raporu çıktı
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0