Amman nerede ve nasıl gidilir? Amman Ürdün'de gezilecek yerler

Yeditepe üzerine kurulu güzel ve büyüleyici olan Ürdün'ün başkenti Amman ülkenin en popüler ve turistik yerdir. En eski yerleşim yerlerinden biri olan ve birçok kültürü içinde barındıran Amman'ı keşfetmeye ne dersiniz? İşte Amman'da keşfedilecek birbirinden güzel yerler:

Amman Ürdün'ün başkenti, ülkenin en büyük ve dünyanın en eski şehirlerindendir. 5 milyona yakın nüfusu vardır. Amman'da tarihiyle eski ve yapıtlarıyla Orta doğunun özelliklerini yansıtıyor. Aynı zamanda çok geleneksel ve Ortadoğu mutfağının özelliklerini günümüze kadar getirmeyi başarmış bir şehirdir. Ayrıca Arap ve bedevi kültüründen de etkilenmiş Ürdün mutfağı et ve hamur işi ağırlıklı olup çok ağır bir mutfak kültürü taşımıyor. Sokak yemeklerinden falafel köfte satan esnafa çok sık rastlamak mümkün. En kolay bulunabilen yiyecekler falafel, kebap çeşitleri ve ızgara etlerdir. Yöresel yemek yapan yerler de bulunmaktadır. Baharat olarak genellikle zahter denilen Doğu Akdeniz'e özgü bir kekik türü kullanılmaktadır. Amman, çöl ile bereketli Ürdün Vadisi arasında engebeli bir alanda yer alan eski ve modernin bir arada olduğu eşsiz bir şehir. Amman İstanbul arası aktarmasız 1 saat 40 dakika sürmektedir. 

AMMAN'DA GEZİLECEK YERLER

- Ürdün müzesi: Ürdün medeniyetlerinin farklı çağlarından kalma pek çok tarihî ve kültürel eseri görebileceğiniz tarihi bir müze.

- Petra: Dünya'nın yedi harikası seçilen Petra Amman çölünde bulunan kayalıkları oyarak oluşturdukları görkemli muhteşem kente Petra adını verdiler. Uzun bir çöl yolculuğundan sonra ulaşabileceğiniz Petra'yı mutlaka gidip görmeniz gerekiyor. Akşam'da konaklayabileceğiniz çadır yerler mevcut. Petra Antik Kenti, Ürdün’ün gizemli çöllerinde gizli bir hazine olan Petra'ya mistik bir yolculuk yapabilirsiniz.

- Amman kalesi: Cilalı Taş Devri'nde kalma buluntulardan bu yana yerleşim bulunan kale yedi tepe üzerine kurulmuştur. Çok önemli medeniyetlere ev sahipliği yapan kalenin İçinde Roma Dönemi eseri Herkül Tapınağı, 5. ve 6.yy’a tarihlenen Bizans Kilisesi, Ummayad Sarayı, Ulusal Arkeoloji Müzesi yer almaktadır.

- Çocuk müzesi: Çocuklarla çok güzel zaman geçirebileceğiniz geniş alan üzerine kurulu bir oyun alanı.

Yazlık triko elbise modelleri 2020! Triko elbise nasıl kombinlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Yazlık triko elbise modelleri 2020! Triko elbise nasıl kombinlenir?
Cunda adası nerede ve nasıl gidilir? Cunda adasında gezilecek yerler

İLİŞKİLİ HABER

Cunda adası nerede ve nasıl gidilir? Cunda adasında gezilecek yerler
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0