39. İstanbul film festivali ulusal yarışma ve ulusal kısa film yarışması tarihleri belli oldu!

Covid 19 nedeniyle ertelenen Ulusal yarışma ve ulusal kısa film yarışması 17-28 tarihlerinde gösterimleri gerçekleşiyor. Sabancı üniversitesi Sakıp Sabancı müzesi işbirliğinde gösterimi yapılacak olan filmler açık hava sinemasında her gece saat 21.00'de bir uzun ve bir kısa metrajlı film şeklinde birlikte gösterilecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen 39. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma ve Ulusal Kısa Film Yarışması heyecanı, 17 Temmuz Cuma akşamı başladı. 

17-28 Temmuz tarihlerinde yapılacak yarışmalarda, "11 uzun metrajlı ve 12 kısa film" yer alıyor. Yarışmanın gerçekleştiği ilk günde yönetmenliğini Hacı Orman’ın yaptığı "Körleşme" ve Ahmet Toğaç’ın yönetmenliğini yaptığı "Kulak Misafiri" filmi gösterildi. 

Bu yıl 31. kez Anadolu Efesin katkılarıyla gerçekleşecek İstanbul Film Festivali Türkiye Sineması bölümü kapsamında 17-28 Temmuz tarihlerinde SSM’nin boğaz manzaralı terasına kurulan açık hava sinemasında, her gece 21:00’de bir uzun ve bir kısa metrajlı film gösterimi yapılacak.

ULUSAL KISA FİLM YARIŞMASINDA YER ALAN FİMLER

- Göremediğimiz Tüm Işıklar / Şeyhmus Altun
- Bir Yazdan İzlenimler / Ayça Çiftçi
- Siyah Güneş / Arda Çiltepe
- Ahtapot / Engin Erden
- Evde Yok / Murat Emir Eren
- Cemile Sezgin / Aylin Kuryel, Raşel Meseri
- Yağmur Olup Şehre Düşüyorum / Kasım Ördek
- #21xoxo / Sine Özbilge, İmge Özbilge
- Free Fun / Fehmi Öztürk
- Yolcular / Farnoosh Samadi, Ali Asgari
- Büyük İstanbul Depresyonu / Zeynep Dilan Süren
- Kulak Misafiri / Ahmet Toğaç

"Bir sabah uyandım 'Dünyanın kokusu yok' dedim"

İLİŞKİLİ HABER

"Bir sabah uyandım 'Dünyanın kokusu yok' dedim"
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0