Bodrum Torba nerede? Bodrum Torba'da gezilecek yerler...

Bodrum'un en popüler köyü olan Torba, küçük ama yemyeşil doğası ve masmavi temiz denizi ile sakin bir tatil tercih eden turistlerin uğrak noktalarından birisi. Bir çok modern oteli, çakıl ve kumlu plajlarıyla Bodrum Torba'yı keşfetmek isteyenler ve Torba’nın nasıl bir yer olduğunu merak edenler için araştırma yaptık. İşte detaylar...

Torba, Bodrum merkeze yaklaşık 6,5 km uzaklıkta yer almaktadır. Modern bir tatil köyü olan Torba merkeze yakın olduğu için tatilcilerin en çok gittiği yerlerden birisidir. Tatilciler için güzel imkanlar sunan Torba irili ufaklı çok güzel koylara sahip. Muğla'nın Bodrum İlçesine bağlı Torba'ya Milas havalimanından veya Bodrum otogarından kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Torba'da 4. yüzyıldan kalma bir manastır ve bazı tarihi kalıntılar yer almaktadır. Küçük bir koya kurulu olan bu modern köyün tepelerinde büyüyen bitkilerin zengin ve çeşitli kokularını keşfedebilir, sahil boyunca yürüyüş yaparak muhteşem deniz ve doğa manzarasına doyabilirsiniz.

BODRUM TORBA'DA GEZİLECEK YERLER

TAVŞAN ADASI

Gümüşlük kıyısının hemen yanında bulunan Tavşan Adası'na kumlar üzerinden yürüyüp ulaşabilirsiniz. İnce bir kum şerit bulunan ada da aynı zamanda doğa sporları yapmak içinde çok tercih edilmektedir. Denizin muhteşem manzarasını seyretmek isteyenler adanın tepesine doğru yürüyüş yapabilir. Tavşan adasında eski limanın sular altında kalmasıyla birlikte bazı kalıntılar bulunmakta. Hatta son yıllarda yapılan kazılarda Myndos kenti kalıntıları gün yüzüne çıkarılmış.

TORBA KOYU

Tavşan adasının güneyinde yer alan ve doğası plaj olan bu torba koyunda denize girmelisiniz. Denizin tertemiz sularında yüzebilir ve muhteşem berrak suyun üzerinde yürüyormuş hissini yaşayabilirsiniz.

 

TORBA'DA  TREKKİNG

Torba'da trekking yapmak isteyenler için çok keyifli ve güzel bir parkur bulunmaktadır. Hem zorluk seviyesi düşük hem de ailenizle gidebileceğiniz doğayla geçirebileceğiniz sessiz sakin ve huzurlu yerlerden biri.

 Ayrıca Torba'dan Didim'e yapılan bot seferleriyle Apollo Tapınağı, Miletos ve Priene antik şehirlerini çok kolay ziyaret edebilirsiniz. Bodrum'a yakın olduğu içinde Bodrum Çarşısı’nı, Bodrum Kalesi’ni ve Bodrum Sualtı Arkeolojisi Müzesi’ni gezme imkanı bulabilirsiniz.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0