Seyahat etmeyi sevenler için tercih edilecek 8 harika meslek!

Seyahat etmeyi çok sevenlerin hayat tarzı haline getirmek istedikleri 'dünyayı gezerek para kazanma' fikrini kulağa oldukça güzel geliyor. Hem gezip hem de para kazanmak isteyenlerin seyahat etmeyi mesleği haline getirebilenler seçtikleri meslekler doğrultusunda bütün dünyayı gezebiliyorlar. İşte seyahat etmeyi sevenler için 8 meslek önerisi:

Bir yandan gezmek bir yandan da para kazanmayı kim istemez. Dünyayı gezerken yeni kültürler, yeni coğrafyalar keşfedip aynı zamanda dünyada bulunan eşsiz güzellikleri görme imkanı bulabilirsiniz. Dünyanın her yerinden tanışacağınız insanlarla küçükte olsa bir bağ kurup ve ufkunuzun genişlediğini fark edeceksiniz. Bazı insanlar seyahat etmeyi tutku haline getirir. Ama her gün çalışıp koşturmaktan ve bazı maddi yetersizliklerden dolayı çoğu insanın bu hayalleri gerçekleştirmekte zorlanıyor. Eğer aktif ve insanlarla etkileşim halindeyseniz seyahat ederek de yapabileceğiniz meslekler seçebilirsiniz. Bu mesleklerle hem para kazanacak hem de istediğiniz gibi seyahat edebileceksiniz. 

1. SEYAHAT/ YEMEK PROGRAMCILIĞI

Farklı kültürler ve farklı yemekler ilginizi çekiyorsa bu meslek sizin için iyi bir seçenek olabilir. Çalıştığınız medya kuruluşunun hazırlayacağı programlara göre her coğrafya da bulunma şansı elde edebilirsiniz.

2- KABİN MEMURU

Kabin memuru mesleğini seçerek özellikle yurt dışı uçuşlarında yer alıp gezme fırsatı yakalayabilirsiniz. Ayrıca hava yollarının bazı ülkelerde konaklama hakkından da yararlanma şansını elde edebilirsiniz. 

3- TERCÜMAN 

Yabancı ülkelerde bulunan şirketlerle iş ortaklığı yapan bir şirkette çevirmenlik sözlü tercüme etmek ya da fuar kongre tanıtımlara katılacağınız bir meslek tercih ederek birçok ülkeyi seyahat etme imkanına sahip olabilirsiniz.

4- SEYAHAT DANIŞMANLIĞI VEYA TUR REHBERİ

Konuşkan, girişken bir kişiliğe sahipseniz yabancı bir ülkede yaşayıp gezmeyi seven insanlara çevreyi tanıtabileceğiniz bu meslek iyi bir seçim olabilir. Yabancı dil konusunda kendinizi geliştirdiğiniz takdirde hem yurt içi hem de yurt dışında birçok yeri gezme şansı elde edebilirsiniz.

5- SOKAK SANATÇILIĞI

Müziğe karşı ilginiz ve yeteneğiniz varsa  gittiğiniz yerlerde müzik yapıp para kazanabilir bütün merak ettiğiniz ülkeleri bu yeteneğiniz sayesinde görebilirsiniz.

6- DEVLETLE İLGİLİ BİR GÖREVDE ÇALIŞMAK

Dış ticaret gibi yabancı ülkelerde yapabileceğiniz bu tarz meslekleri tercih edebilirsiniz. Yabancı diliniz de varsa devlete bağlı konsolosluklar da ya da dış ticaret bakanlıklarında çalışabilirsiniz. Bu sayede çok kolay dünyanın birçok ülkesinde kolaylıkla bulunabilirsiniz.

7- CRUİSE GEMİSİNDE ÇALIŞMAK

İstanbul Karaköy limanına da demir atan devasa gemilerde yeteneğinize göre birçok farklı meslekte çalışıp dünyanın her yerini keşfetme imkanı bulabilirsiniz. Müzisyen, aşçı, dansçı, yayın teknisyeni gibi birçok meslekte çalışabilirsiniz.

8- ULUSLARARASI BİR OTEL ZİNCİRİNDE ÇALIŞMAK

Uluslararası bir otelde çalışabileceğiniz meslekler seçebilirsiniz. Böylelikle yurt içi ve yurt dışı otel zincirine bağlı birçok şubede çalışıp dünyayı gezebilirsiniz.

Ev yapımı pratik bebe bisküvisi tarifi! En sağlıklı bebe bisküvi nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Ev yapımı pratik bebe bisküvisi tarifi! En sağlıklı bebe bisküvi nasıl yapılır?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0