İstanbul'a yakın bayramda gidebileceğiniz doğal sakin yerler!

Kurban bayramında İstanbul'dan fazla uzaklaşamayacak olanlar için günü birlik veya 2,3 günlük tatil rotaları arayanlar için seyahat önerilerini araştırdık. İşte şehirden fazla uzaklaşmadan 2, 3 saatte gidebileceğiniz doğanın tadını ve denizin tadını çıkarabileceğiniz İstanbul'a yakın rotalar...

Kurban Bayramı resmi tatili bu sene 4 gün olarak belirlendi. Kurban bayramının gelmesiyle birlikte birçok kişi şehir dışında tatil yapacağı mekanları çoktan belirledi. Bayram tatili İstanbul'da geçirecek olanlar ise İstanbul'a yakın gezilecek yerleri araştırmaya başladı bile. Bayramda çok uzağa olmasa da İstanbul'a yakın kafa dinleyebileceğiniz aynı zamanda farklı bir hava soluyacağınız güzel yerler bulunuyor. Biraz olsun İstanbul'un trafiğinden uzaklaşıp kafa dinleyebileceğiniz İstanbul'a yakın gezebileceğiniz tatil rotalarını derledik. 

1- MAŞUKİYE / KOCAELİ 

Maşukiye

Maşukiye

İstanbul'a 1,5 saat uzaklıkta bulunan Maşukiye'ye özel arabanızla çok kolay gidebilirsiniz. Yemyeşil bir doğanın kucağında kurulmuş olan Maşukiye'ye bayram tatilinde sevdiklerinizle birlikte gelebilirsiniz. Birçok tesis bulunan Maşukiye'de yöresel kahvaltı yapabilir ya da evden getireceğiniz malzemelerle Kartepenin eteklerinde bulanan Maşukiye'de piknik yapabilirsiniz. 

2- NATÜRKÖY / SAPANCA

Natürköy

Natürköy

Sapanca'da doğa içinde bulunan Natürköy'de ağaçların arasında akan şelalenin manzarasına karşı keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Sapanca Ariye çıkışından çıkarak 5 dakika içinde varacağınız bu köyde dilerseniz manzaraya karşı ailenizle birlikte yöresel kahvaltılıklarla mükemmel bir kahvaltı yapabilirsiniz.

3- DARICA / HOBBİT KÖYÜ

Darıca Hobbit Köy

Darıca Hobbit Köy

Darıca’da Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkı içerisinde bulunan Hobbit köyü, Yüzüklerin efendisi dizisinin  meşhur karakterlerinden esinlenerek yapılan hobbit evleri ziyaret edebilirsiniz. Hobbit köyü, farklı konseptlerde 15 tane hobit ev bulunuyor. İstanbul'dan yaklaşık 40 dakika uzaklıkta bulunan bu hobbit evlerini yanı sıra piknik alanları ve oyun alanları da bulunmaktadır. Bu değişik atmosferi yaşamak isteyenlerin sıklıkla ziyaret ettiği hobbit evlerinin yanı başında bulunan piknik alanlarında piknik yapabilir keyifli zaman geçirebilirsiniz. 

4- ORMANYA DOĞAL YAŞAM PARKI / KOCAELİ

Ormanya Doğal Yaşam Parkı

Ormanya Doğal Yaşam Parkı

4 bin dönümlük araziye kurulu olan Ormanya doğal yaşam parkı, dünyanın üçüncü Avrupa'nın ise en büyük doğal yaşam alanı olma özelliğini taşımaktadır. Bu park 6 ana bölgeden oluşmaktadır. Bunlar; doğal yaşam parkı hayvanat bahçesi, vahşi yaşam alanı, Karavan ve çadır kamp alanı, yürüyüş ve bisiklet parkurları ve doğa okulu ve yaban hayatı kurtarma merkezidir. Muhteşem unutulmaz bir gün geçirmek isterseniz bu parkın içerisinde birçok seçenek bulunan bu parkı mutlaka ziyaret etmeniz gerekir.

5- KERPE / KEFKEN

Kefken Pembe Kayalıklar

Kefken Pembe Kayalıklar

Karadeniz kıyısında yer alan Kefken ve Kerpe Koceliye bağlı tatil beldesidir. Daha çok serin sularda denize girmek isteyenlerin tercih ettiği Kefken aynı zamanda muhteşem doğasında kamp yapabileceğiniz yerlerden biri. İstanbul'dan çok kolay bir şekilde ulaşabileceğiniz Kefken ve Kerpe'de bulunan pembe kayalıklar da büyüleyici gün batımını izleyebilir unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz.

 

Hababam Sınıfı filmi seslendirme kadrosu

İLİŞKİLİ HABER

Hababam Sınıfı filmi seslendirme kadrosu
Mikrodalga fırın alırken nelere dikkat edilmeli? Mikrodalga fırın modelleri 2020

İLİŞKİLİ HABER

Mikrodalga fırın alırken nelere dikkat edilmeli? Mikrodalga fırın modelleri 2020
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0