Kefken'e nasıl gidilir? Kefken gezilecek yerler

Marmara bölgesinde yer alan Kefken, hafta içi ve hafta sonu en çok tercih edilen tatil yerlerinin başında geliyor. İstanbul'a yakınlığıyla da kolaylıkla gidebileceğiniz Kefken doğal güzellikleriyle sizi bekliyor. Kefken nerede nasıl gidilir? Detaylar haberimizde:

Koceli'nin Kandıra içesinde yer alan Kefken Karadeniz'in serin sularında muhteşem doğasıyla ziyaretçilerini bekliyor. Kurban Bayramında şehir dışına çıkamayanların günübirlik deniz tatili yapabilecekleri en güzel rotalardan biri. Mavi bayraklı sulara sahip olduğu için aynı zamanda İstanbul'a çok yakın ve ulaşımı kolay olduğu için birçok kişi tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Günübirlik olarak kolaylıkla gezebileceğiniz Kefken hem deniziyle hemde kamp yapabileceğiniz alanlarıyla doğa severleri bekliyor. 

KEFKEN'E NASIL GİDİLİR?

Kefken'e İstanbul'dan gelecek olanlar tem otoyolunu kullanarak İzmit'e ulaşabilir. Daha sonra İzmit'te bulunan Kandıra sapağından  giriş yaparak yaklaşık 40 km kadar yol gittikten sonra Kandıra'ya varıyorsunuz. Kandıra'ya vardıktan sonra bir 20 km kadar daha gittikten sonra Kefken'e varabilirsiniz. Adapazarı kaynarca istikametinden de yaklaşık 55 km'lik yolculuktan sonra Kefken'e ulaşım sağlayabilirsiniz.

KEFKEN'DE GEZİLECEK YERLER

Kefken adası: Cenevizlilerden kalma kale surlarıyla kaplı olan ada 1. derece sit alanı olarak günümüzde korunmaktadır. Kefken adası, denize girmek isteyenlerin çok seveceği birçok güzel ve temiz koylara sahip. Cenevizliler döneminden kalma kale surlarının içinde yaklaşık 40'a yakın kuyu bulunmaktadır. 

Kefken Adası

Kefken Adası

Cebeci plajı: 6 km uzunluğunda Mavi bayraklı sahil unvanı alan Cebeci sahili çadır kampı ve birçok konaklama seçenekleri mevcuttur. Genelde hafta sonu yoğun olan kumsal tertemiz sularıyla denize girmek isteyenler tarafından çok tercih ediliyor. 

Cebeci plajı

Cebeci plajı

Sarısu plajı: Kerpe'ye yakın olan Sarısu plajının bir tarafı set gölü diğer tarafı da küçük bir göl. Bu ilginç ve güzel oluşumundan dolayı özellikle yüzmek isteyenlerin geldiği yerlerden.

Sarısu Plajı

Sarısu Plajı

Pembe kayalıklar: Kefken merkezin biraz dışında yer alan Pembe kayalıklar zamanla aşınarak oluşan bu kaya oluşumlarıyla herkesi büyülüyor. Pembe kayalıkların en önemli özelliği güneş batarken kaya oluşumlarının renginin pembeye dönmesidir. Adını da zaten buradan almaktadır.

Pembe Kayalıklar

Pembe Kayalıklar

Kumcağız sahili: Kurtköy bölesinde yer alan Kumcağız Kefken'in en büyük plajı. Daha çok kampçıların ve çocuklu ailelerin tercih ettiği plaj hafta sonları çok kalabalık olmaktadır. Tertemiz ve kumlu sahillere sahip olduğu için kampçıları en uğrak noktalardan biri.Kumcağız sahili

Kumcağız sahili

 

2020 en güzel resimli Kurban Bayramı mesajları

İLİŞKİLİ HABER

2020 en güzel resimli Kurban Bayramı mesajları
Bayrama özel kombin önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Bayrama özel kombin önerileri
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0