Esenköy'e nasıl gidilir? Esenköy'de gezilecek yerler

Turistler için farklı aktivite seçenekleri sunan Esenköy Yalova merkezine yakın ve ormanlık alanlarının ve masmavi denize sahip olduğu çok tercih edilmektedir. Esenköy, İstanbul'un koşturmacasından birazda olsa kurtulmak isteyenler ve deniz ve güneşli tatilleri sevenler için ideal tatil yerlerinden birisi Esenköy nerede nasıl gidilir, sizler için araştırdık. İşte detaylar:

Yalova'da yer alan Esenköy Marmara ile denize paralel bir şekilde uzanan dağların arasında yer alır. İstanbul'a yakın ve ulaşımı kolay olduğundan dolayı haftasonu denize girmek isteyenlerin ve sakin bir tatil geçirmek isteyenler tarafından tercih ediliyor. Esenköy aynı zamanda muhafazakar kesim için güzel bir alternatif tatil seçenekleri arsında. Muhafazakar bayanların deniz tatilinde rahatlıkla denize girebilecekleri korunaklı kadın plajları bulunmaktadır. Esenköy hem merkeze yakın hemde kadınların için özel yapılan plajlar çok uygun fiyatla girebilirsiniz. Kadın plajlarıyla ünlü olan Esenköy'de ailecek denize girmek isteyenler içinde sahil şeridinde birçok aile plajları yer almaktadır. Konaklamak isteyenler için birçok seçenek bulunmaktadır. Esenköy'de kalabileceğiniz aile pansiyonlarını yanı sıra, bunglov evi, apart ev kiralayabilir ya da butik otellerde uygun fiyatlara kalacağınız yerleri tercih edebilirsiniz. Yaz aylarında çok turist ağırlayan Esenköy köy olma özelliğini şimdiye kadar koruyor. İşte Esenköy hakkında merak edilenler:

ESENKÖY'E NASIL GİDİLİR?

İstanbul'dan Esenköy'e gitmek isteyenler karayolu ve deniz yolunu kullanarak kolaylıkla ulaşım sağlayabilirler. Deniz yolunu kullanmak isteyenler yaz kış seferleri devam eden İdo hatlarıyla Yenikapı'dan direk Esenköy'e geçiş yapabilirler. Aynı zamanda günübirlik gitmek isteyenler için Turyol'un Kadıköy ve Eminönü'den Esenköy'e günlük olarak vapur seferleri yapılmaktadır. Kendi özel aracınızla gidiyorsanız yaklaşık 45 dakika içinde Esenköy'e ulaşım sağlayabilirsiniz.

ESENKÖY'DE GEZİLECEK YERLER

ESENKÖY ŞELALESİ

Taz dağında doğan Esenköy şelalesi yaklaşık 8 km sonra denize dökülmektedir. Yüksek debili olan şelalenin orada yürüyüş parkurlarında yürüyüş yaparak bu manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Parkur sonunda yer alan büyük şelaleye ulaşıp orada bulunan havuzda suya girme şansı elde edebilirsiniz. Yolculuk boyunca muhteşem manzaralarla karşılaşabileceğiniz parkurda güzel zaman geçirebilirsiniz.

YEŞİL VADİ

Doğanın içinde ormanın içinde yer alan yeşil vadi piknik yapabilir ya da orada bulunan at tesislerinde atlara binme imkanı elde edebilirsiniz.

Esenköy'de denize girmek isteyen kapalı kadınlara uygun plajlar

Esenköy'de kapalı kadınlara özel 3 adet plaj bulunmaktadır. Bu plajlar Reis, Özgür ve Serander plajlarıdır.

Reis plajı

Reis plajı

Muhafazakar kadınların rahatlıkla denize girebileceği bu plajları kadınlar işletmektedir. Korunaklı olan plajlarda mescitler ve yemek yiyebileceğiniz alanlarda bulunuyor.

Özgür plajı

Özgür plajı

Denizi çok temiz olan Esenköy‘ün insana huzur veren doğasında yer alan Serander Çamlıbel Bayanlar Plajı son dönemde kadınlar tarafından en çok tercih edilen yerler arasında yer alıyor. Bu plaja giriş ücreti şezlong ve park ücreti dahil sadece 40 TL ödüyorsunuz.

Serander plajı

Serander plajı

Tüp bebekte başarı arttıran beslenme ve dualar! Hamilelik için tüp bebek tedavisi Saraçoğlu kür

İLİŞKİLİ HABER

Tüp bebekte başarı arttıran beslenme ve dualar! Hamilelik için tüp bebek tedavisi Saraçoğlu kür
Ünlü isimlerin dudak uçuklatan milyonluk yazlıkları

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü isimlerin dudak uçuklatan milyonluk yazlıkları
Oduncu gömlekler nasıl kombinlenir? Oduncu gömleklerine en çok yakışan ayakkabılar

İLİŞKİLİ HABER

Oduncu gömlekler nasıl kombinlenir? Oduncu gömleklerine en çok yakışan ayakkabılar
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Elif 8 ay önce

Merhaba yeşil vadi nerede ? Tam olarak Yalova’nın neresinde kalıyor