İki engelli çocuğun koruyucu ailesi olup sevgiyle büyüttüler!

Adıyaman'da yaşayan Sever çifti, rehabilitasyon merkezindeki bulunan çocuklardan etkilenip "onların da sıcak bir yuvaya hakkı var" diyerek 2 zihinsel engelli çocuğa hem kapılarını açarak koruyucu ailesi oldular.

Adıyaman'da yaşayan 20 yıldır evli olan Münevver ve Sadık Sever çiftinin Gökhan ve Muhammet emre adında iki çocukları bulunuyor. 4 kişi olarak yaşamına devam eden ailenin bugün biri 18 diğeri 15 yaşında iki çocuğu bulunan ailenin hayatı, yaklaşık 2 yıl önce değişti. Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı bir rehabilitasyon merkezinde çalışan anne Münevver Sever, orada bulunan engelli çocukların durumundan etkilenerek koruyucu aile olmak istedi.

Sever çifti, engelli bir çocuğun koruyucusu olmak için başvuruda bulundu. İki zihinsel engelli çocuğun koruyucu ailesi olmayı başaran Sever çiftçi, 6 kişilik sevgi dolu bir aileye kavuştu. Anne Münevver "Öz evlatlarım da kardeşlerini kabul edip seviyor" dedi.

Çocuklara bakmak için iş hayatını sonlandıran anne Münnevver Sever,  zihinsel engelli çocuklara bakma fikrinin, yaklaşık 9 yıl çalıştığı rehabilitasyon merkezinde oluştuğunu söyledi. Sever, "Kendi çocuklarım sıcak bir yuvada mutlu olurken rehabilitasyon merkezindeki çocukların da mutlu olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü engelli çocukların da mutlu olma hakları var. Onların da sıcak bir yuvada hayatlarını sürdürmesi gerekiyor." dedi.

Ünlü oyuncu Amber Heard Ayasofya'yı ziyaret etti: Ne kadar şanslıyım ki burayı gördüm!

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü oyuncu Amber Heard Ayasofya'yı ziyaret etti: Ne kadar şanslıyım ki burayı gördüm!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0