Tek başına seyahate çıkarken yol arkadaşını olacak en iyi seyahat uygulamaları

En keyifli şeylerden biri kendi başına özgürce yapılan yolculuklardır. Dünyada keşfedilecek birçok güzel yeri tek başınıza gezebilir yolculuğunuzu güvenli bir hale getirebilirsiniz. Eğer daha önce tek başınıza seyahat etmediyseniz gideceğiniz ülkelerde güvenle seyahat etmenizi sağlayacak ve size yol arkadaşlığı yapacak uygulamalar bulunuyor. İşte size yol arkadaşlığı yapacak birbirinden güzel seyahat uygulamaları:

Dünyanın en güzel ve keyifli şeyleri arasında dünyanın her yerine yapılan yolculuklar geliyor. Birçok kişinin hayallerini süsleyen seyahatler aynı zamanda insanın yeni yerler keşfetmesine ve ufkunun daha çok açılmasına imkan tanıyor. Ayrıca seyahat etmek insana dünyanın ne kadar çok küçük olduğunu ve zamanla yapılan yolculuklardan sonra daha çok yolculuk yapma isteği uyandırır. Çünkü tanıdığınız her insan, gördüğünüz her şehir siz oradan ayrılırken sizinle beraber gelecektir. Yapılan yolculuklar sayesinde unutulmaz anlara ve muhteşem manzaralara tanıklık edebilirsiniz. Yolculuk yapmak her ne kadar keyifli olsa da bir o kadar zordur. Ama seyahate çıkmadan önce tatil planlamanızı yapmak ve yolculuğunuzu daha rahat ve güvenilir yapmak için rahatlıkla kullanabileceğiniz seyahat uygulamaları var. Yer yön bilgisi, en uygun uçak biletleri, en güzel oteller gibi daha birçok bilgiyi sizler için sağlayan ücretsiz uygulamalar bulunuyor. Detaylar haberimizde:

1- ROME2RİO

Romeo2rio uygulamasıyla birlikte bütün dünyada yer alan lokasyonları, trenden otobüse, uçaktan metroya, gemiden tramvaya tüm ulaşım araçlarının rotalarını ve kalkış saatlerini bulunduruyor. Gideceğiniz her yere en uygun tüm gidiş alternatiflerinin kaç saat sürdüğünü ve ne kadar olduğunu görebilir, ve bu sayede size en uygun olan seyahati seçebilirsiniz.

2- SKYSCANNER

Skyscanner uygulaması

Skyscanner uygulaması

Skyscanner, seyahat etmek istediğiniz yerin en uygun fiyatlı uçak biletini bütün hava yolunu karşılaştırarak anında bulup hepsini gösteriyor. Uçakların aktarmalı veya aktarmasız uçuşları arasında seçim yapabilirsiniz.

3- HOTELS

Hotels uygulaması

Hotels uygulaması

Hotels, uygulamasıyla hem yurt içi hem de yurt dışında bulunan otelleri bulabilirsiniz. Dünyanın her yerinde yer alan ve bütçenizi uyabilecek bütün otelleri karşılaştırma fırsatı bulabilirsiniz. 

4- AİRBNB

Airbnb uygulaması

Airbnb uygulaması

Airbnb, seyahate ederken otellerde kalmak istemeyenler için çok kullanışlı bir uygulamadır. Tercihe göre gittiğiniz yerde otel yerine ev kiralayıp evde kalmak isteyenler için çok güzel bir uygulama.

5- WİFİ MASTER KEY

Wifi master key

Wifi master key

Yurt dışına çıktığınızda internet paketi yapamadıysanız  Wifi Master key uygulamasını telefonunuza indirmeniz yeterli. Böylelikle size en yakın bedava wifi noktasını görüp ihtiyacınız olan her bilgiye ulaşmaya devam edebilirsiniz.

Flush tuvalet uygulaması

Flush tuvalet uygulaması
6- FLUSH

 

Seyahat ederken tuvalet bulma konusunda sıkıntı çekmek istemiyorsanız Flush uygulaması sayesinde en yakın olan tuvaletleri kolaylıkla bulabilirsiniz. Ayrıca tuvaletlerin ücretli veya ücretsiz olduğunu bile öğrenebilirsiniz.

7- FİRST AİD

Fisrt aid uygulaması

Fisrt aid uygulaması

First aid uygulamasıyla yurt dışında başınıza ya da yakınınızın başına bir şey gelme ihtimaline karşı kanama, yanık veya boğulma gibi durumlarda yapmanız gerekenleri öğrenebileceğiniz ve acil müdahale edilmesi gerektiğinde doğru bilgiye en hızlı şekilde ulaşabileceğiniz çok güzel bir uygulamadır.

8- COUCHSURFİNG

Couchsurfing uygulaması

Couchsurfing uygulaması

Couchsurfing çoğunlukla öğrenciler gezginler ve seyahat için bütçesi kısıtlı olanların en çok başvurduğu yöntemlerin arasında yer alıyor. En iyi seyahat uygulamalarından biri olan couchsurfing gitmek istediğiniz ülkeye ya da şehirde bulunan ev sahibine ulaşıp onun boş odasında ücretsiz olarak kalmak için izin istiyorsunuz. 

2020 sonbahar/kış yatak odası takımı modelleri

İLİŞKİLİ HABER

2020 sonbahar/kış yatak odası takımı modelleri
Lady Diana'nın hayatı film oluyor! Lady Diana kimdir?

İLİŞKİLİ HABER

Lady Diana'nın hayatı film oluyor! Lady Diana kimdir?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0