TRT'den bir Osmanlı filmi daha: Muallim! Muallim filminin konusu nedir? Muallim'in oyuncuları

Son yıllarda Türk tarihine dair merak edilen dizi ve filmlere imza atan TRT yeni bir film için hazırlanma başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığıyla ortak yapımla hazırlanan Muallim filmi Manisa'da çekimlere başladı. Melik Selçuk, Sevtap Özaltun, Ruhi Sarı ve Halit Karaata gibi isimlerin yer aldığı film TRT 1 ekranlarında yayınlanacak. Peki Muallim filminin konusu nedir? Muallim'in oyuncuları

Koronavirüs ile beraber değişen dünya düzenine TRT yeni yapımlarla ayak uydurmayı başardı. Toplum alanların tercih edilmediği bugünlerde TRT ekranlara birbirinden yeni ve sürükleyici film ve dizi getirmeye devam ediyor. Hanımağanın Gelinleri filminden sonra TRT, Kültür ve Turizm Bakanlığının ortak yapımıyla ekranlara Osmanlı zamanında yaşanan bir film getirecek Muallim adlı filmin yönetmenliğini Müslüm Şahin üstlenirken görüntü yönetmenliğinde ise Muhteşem Yüzyılında çalışmış Aydın Sarıoğlu var. Film Manisa'nın Kula ilçesinde çekimlere başladı. Kula'nın tarihi dokusundan yararlanarak oluşturulan bir platoda çekiliyor. 

muallim filmi oyuncuları

muallim filmi oyuncuları

MUALLİM FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

20. yüzyılın başında olan Osmanlı Devleti'nda öğrenci olan Ali'yi devlet mühendislik eğitimi alması için Fransa'ya gönderir. Ancak Ali burada yabancılaşır. Öz benliği elinden alınan Ali yeniden Osmanlı topraklarına döner. Burada Jön Türkler'in oluşturduğu toplantılara katılır. Zabıtlar tarafından basılan toplantıda gözaltına alınan Ali, Anadolu'da uzak bir köye sürgüne gönderilir. Ali küçümsediği ve cahil gördüğü halkla iç içe yaşamaya başlar. Ancak burada tüm öğrendiklerinin yanlış olduğunu fark eder. Ali'nin sınavı ve halkın mücadelesi göz önüne sürülecek. 

MUALLİM'İN OYUNCULARI...

Filmin kadrosunda hem usta hem de genç nesilden bir sürü isim yer almakta. Melih Selçuk (Muallim Ali), Sevtap Özaltun (Rabia) ve Ruhi Sarı (Hasan) yanı sıra Halit Karaata, Kerim Yağcı, Levent Sülün, Engin Yüksel, Barış Hayta, Yiğit Çelebi yar alıyor. 

Gökçe Bahadır yeni reklamı için 3.5 milyon TL alacak!

İLİŞKİLİ HABER

Gökçe Bahadır yeni reklamı için 3.5 milyon TL alacak!

BİR YORUM YAPIN 0